מוטי

איחור במסירת דירה

שלום רב, בסוף נובמבר 2011 חתמנו על חוזה דירה שהסתיים לפני כ- 80 ימים . הקבלן החתים אותנו על חוזה לפי חוק המכר ללא תיקון 5 א' , בו עליו לשלם לנו רק לאחר 90 ימים ואין אנו יכולים לדרוש תרופה מעבר לכך לפי נוסח החוזה הישן (1973) . שאלותיי הן : 1. האם התיקון "מנצח" את חתימתי על חוזה מיושן בו כביכול אני אמור לקבל תרופה רק החל מהיום ה-90 ? 2. האם במעמד הסגירה עליי לדרוש מהקבלן את מה שמגיע לי לפי התיקון לחוק ולהתקזז על הסכום הסופי לו אני חייב לקבלן ? או שעליי לעשות זאת לאחר שאקבל את הדירה בתביעה חיצונית ? בתודה מראש .

חיים מן, עו"ד ומגשר

הוראות תיקון 5 לחוק המכר הנן קוגנטיות, דהיינו, גוברות על הוראות כל חוזה, ואולם, התיקון אינו חל על הסכמים שנכרתו קודם לכניסתו לתוקף. חיים מן, עו"ד 02-6246777