שלמה

איחור במסירה + ליקויי בניה

1. תאריך המסירה לפי החוזה 15.4.13, בפועל המסירה המשוערת תהיה בעוד חודשיים. לפי החוזה הקבלן אמור לשלם החל משישים יום. עדיין לא פנינו בדרישה לקבלן. החל ממתי אנו יכולים לדרוש תשלום בגין האיחור במסירה? 2. ישנם ליקויים בדירה שאינם ברי תיקון כמו חדר אחד שקטן במידותיו מעבר ל-2% המותרים, גובה דלתות כניסה לכמה חדרים בעליית הגג מתחת ל-180 ס"מ (פנינו בטלפון לקבלן והדבר לא ניתן לשינוי). כיצד מעריכים את הפיצוי שניתן לדרוש, ואיך הייתם מציעים לפעול מול הקבלן? בתודה מראש, שלמה

חיים מן, עו"ד ומגשר

שלמה שלום, בהתאם לתיקון 5 לחוק המכר הזכאות לפיצוי מתגבשת מחלוף 60 הימים שנקבעו על ידי הצדדים בהסכם כמועד מסירת הדירה. הפיצוי עומד על 150% משכר הדירה הראוי לדירה מסוג הדירה באזור שלה למשך שמונת החודשים הראשונים ועל 125% משכר הדירה כנ"ל לתקופה שלאחר מכן. אשר לאי-התאמות ונזקים - ישנם מהנדסי בניין שזה תחום עיסוקם המדויק וחוות דעתם משמשות תדיר כבסיס לתביעות פיצויים כנגד קבלנים בגין ליקויי בנייה, אי-התאמות וכיוצא בזה. מומלץ שתסתייע בעורך דין בהליך הזה. בהצלחה חיים מן, עו"ד 02-6246777

שלמה

האם ישנו תקן לגובה פתח דלת בעליית גג?

חיים מן, עו"ד ומגשר

שלמה שלום, לא ברור לי מה הגדרתה המסוימת של הדלת האמורה. על כל פנים הייתי מפנה את השאלה לאדריכל. בהצלחה חיים מן, עו"ד 02-6246777