טלי

דירה מחולקת- מה ניתן לעשות?

שלום, רציתי לשאול לגבי דירה בגודל 95 מ"ר בבת ים שנקנתה כשהיא מחולקת לשתיים לפני כשנה ע"י אמי. אמי מכרה דירה אחרת בבת ים וקנתה את הדירה הזאת דרך מתווך שהכניס לה שוכרים בעיתיים לדירה וגם רימה אותה שזה חוקי. השוכרת האחרונה לא שילמה לה מיסים ודמי שכירות אבל בסוף התפנתה אך גנבה לה את כל תכולת הדירה ובנוסף התלוננה בעירייה שהדירה שלה מחולקת. לפני שבוע ביקר מישהו מטעם העירייה בדירה ולקח מאמי את המסמכים של קניית הדירה. מאז היא לא יודעת מה לעשות.. האם עליה לפנות לעירייה או לחכות? אשמח לקבל ייעוץ מהיר בעניין. תודה מראש :)

חיים מן, עו"ד ומגשר

חלוקת הדירה היא פעולה שמחייבת היתר ותיקון הרשומות בהתאם. קחו לתשומת לבכם שבשלב המכירה יכולה להיות לכך גם משמעות מבחינת אופן ההתייחסות של רשויות המס לדירה (ההתייחסות תהיה כאלה שתי דירות ככל שהמצב הזה יישאר בפועל). בשלב הזה, נדמה שהנכון יהיה לפנות לעירייה ולבקש אחת משתיים. או לקבל היתר למצב הקיים (במידה וככל שהעירייה יכולה להתיר פיצול שכזה) או להחזיר את המצב של הדירה לדירה אחת ו.. .גם כן להסדיר את העניין עם גורמי האכיפה בעירייה על מנת שלא יוגש כתב אישום בגין התקופה שעד החזרתכם את המצב לקדמותו. ממליץ לבצע את הפעולות האלה בליווי מקצועי (הן של עו"ד מהתחום והן של אדריכל שמתמחה בקבלת היתרים ועבודה מול העירייה). בהצלחה חיים מן, עו"ד 02-6246777