ניקול

דרישה של הקבלן לערוך בדיקת בית

הגשנו תביעה נגד קבלן בבית משפט לתביעות קטנות בשל ליקויי בניה (סדקים ורטיבות, יש דו"ח מומחה) . לפני כשנה ביקר מהנדס מטעם הקבלן בבית לאחר התכתבות ארוכה הקבלן החליט שהוא לא חייב לתקן כלום בגלל שאנחנו לא מקושרים ישירות אליו (רכשנו בית יד שניה). הקבלן ביקש כבר פעמיים הארכה מבית משפט להגשת כתב הגנה, עכשיו מבקש הקבלן לארוך בדיקת בית מטעמו ולהגיש כתב הגנה כעבור 30 יום ממועד הביקור. אנחנו חושבים לסרב בטענה שהנציג של החברה כבר ביקר בבית וזה סתם משיכת זמן. האם אנחנו עושים נכון? בבקשה אם מישהו יכול לעזור נשמח מאוד יש לנו עוד יומיים לכתוב תשובה. תודה!

חיים מן, עו"ד ומגשר

מתיאור הדברים שלכם נשמע שאכן מדובר בקבלן שמנסה (מטבע הדברים) להרחיק מעליו על אחריות לביצוע פעולה. אתם לא מחוייבים ללוח הזמנים של הקבלן, יש את לוח הזמנים שקבע המחוקק וקבע בית המשפט. אתם לגמרי רשאים להודיע לבית המשפט שהקבלן מושך את הזמנים בתיק הזה כבר זמן רב ושאתם מתנגדים לכל אורכה נוספת. אני סמוך ובטוח שבית המשפט ידע להחליט בשאלה אם להיעתר לבקשה אם לאו. יש להניח שאם תתנגדו לאורכה - זה עשוי להשפיע על החלטת ביהמ"ש גם אם יתיר את האורכה בכך שיתנה תנאים לכך, יגביל אותה וכיוצא בזה. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משרד: 02-6246777