סבטלנה

זכאות לשיקום מקצועי

שלום ! אימי חולה אונקולוגית בהחלמה . מקבלת קצבת נכות, 100 אחוז אי כושר עבודה זמני עד נובמבר 2013 + שירותים מיוחדים ,בת 56. יש לי מספר שאלות בנוגע לשיקום מקצועי : 1. האם יש צורך להגיש תביעה לשיקום מקצועי לפני ההגעה לפגישה עם יועץ ? האם היא זכאית לשיקום ? 2.היות והיא מקבלת קצבת נכות עבור 100 אחוז אי כושר, האם תקבל תשלום עבור השיקום המקצועי ? 3. האם האפשרות לשיקום מקצועי לנכים ניתנת למימוש פעם אחת או שניתן לנצל את האפשרות פעם נוספת במידה והקורס שעברה לא התאים לה או לא נמצאה עבודה בתחום שלמדה ? 4. האם תוכל לנצל את האפשרות לשיקום מקצועי בעתיד גם אם אחוזי הנכות יפחתו ( אם טרם ניצלה ) ולקבל השלמת הקצבה ל-100 אחוז ? במידה והקצבה תישלל בעתיד והיא לא ניצלה את השיקום המקצועי בזמן שהייתה זכאית לנכות , האם תוכל עדיין לקבל שיקום מקצועי ולקבל תשלום של הקצבה המלאה ? סליחה על ריבוי השאלות, אשמח לקבל הבהרה. תודה מראש ושבוע טוב.

עמיקם חרל"פ עו"ד

1לשאלה 1 קיימת זכאות עקרונית לשיקום . השאלה הינה האם במצבה היא מתאימה לשיקום. לשאלה2אם יהיה שיקום היא תקבל קצבה. לשאלה 3 הדברים אפשריים אך הם בשיקול דעת הבטוח הלאומי.לשאלה4 התשובה חיובית אולם תלוי בשיעור הנכו ת עמיקם חרל"פ

סבטלנה

שלום לא קיבלתי מענה לפנייתי.