אנונימי

שיקום נרקומן

נרקומן בגמילה פוסט טראומתי לא מצליח להשתלב בשוק העבודה מהווה נטל על המשפחה האם מגיעה לו תכנית שיקום מביטוח לאומי?

עמיקם חרל"פ, עו"ד

יש לפנות למוסד לביטוח לאומי לנכות כללית. במידה וייקבע נכות רפואית גבוה יותר מ- 20% הוא יהיה זכאי לשיקום מקצועי. השיקום הינו בתיאום עם פקיד השיקום של ביטוח לאומי וגם הזכאות היא ע"פ שק"ד ולאחר שייפגש עם הנכה ויעריך את מידת התמדתו וכו'. במידה ויהיה רצון מטעם הנכה ויעבור את הנכות הרפואית הנדרשת ככל הנראה יהיה זכאי לשיקום על ידי ביטוח לאומי.