תשלום חוב
שלחו לי מכתב מהעו"ד שעובדים עם רשות השידור על חוב מ-2010. ברשותי טלויזיה ישנה מאד (הגדולות עם השפורפרת זכוכית) ללא ממיר דיגיטלי מובנה ואף פעם לא הייתי מחובר להוט, יס ואין לי עידן פלוס. אני יודע שמי שאינו יכול לקלוט שידור דיגיטלי לא חייב בתשלום האגרה וזאת החל מיולי 2011, אך מה קורה עד תאריך זה,כלומר מ-2010 ועד מחצית הראשונה של 2011. האם עלי לשלם את החוב ? תודה
החל מהיום יש אישור בית משפט (הסדר פשרה בתובענה יצוגית של עו"ד פוקס בירושלים) למה שהיה ברור לכל אחד אך זכה להתעלמות שיטתית ומנוגדת לחוק מאגף הגביה, דהיינו כי לא משלמים אגרה בגין אחזקת מכשיר אלא בגין אחזקת מקלט. לשם כך יש צורך שהמכשיר יקלוט, ומאמצע 2011 אין מכשיר יכול לקלוט אלא אם מחובר לו ממיר דיגיטלי או שזה מכשיר חדיש שיש לו ממיר DVBT מובנה פנימי. ממיר דיגיטלי זה עידן או ממיר של יס או הוט. אם ניתן לטעון שמשמש רק לראות DVD סרטים או מהמחשב סרטים שהורדו וכד', ואם אין ממיר בבית כלל, אז לא מחוייבים באגרה. זה לא אומר שהם לא ינסו לשקר ולספר סיפורים כאילו מחוייבים באגרה בכל מקרה, אבל החוק כאן ברור. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4424693,00.html אם אין ממיר אין חובת תשלום
גם לאחר שהפסיקו את השידור האנלוגי, הפטור מתשלום רק למי שיצהיר מיוזמתו שאין לא מקלט כהגדרתו לצרכי תשלום אגרה, כלומר אפשרות לקלוט שידור באמצעות ממיר פנימי או חיצוני.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים