הודעת תשלום למרות שאין לי טלוויזיה כלל
עד כה מעולם לא קיבלתי בעבר שום מכתב מרשות השידור (אני בן 30). בסוף אוגוסט קיבלתי מכתב "הצעה מיוחדת לשנה החדשה" לשלם 356 ש"ח לרשות השידור על 2013. אין לי כלל טלוויזיה ולא היתה לי. ראיתי את טופס ההצהרה של רשות השידור על כך שאין ברשותך מקלט, אך הבעיה היא שההצהרה יכולה להיות רק החל מ 1.6.13 וכך הם יוכלו לחייב אותי על החצי הראשון של 2013. מה עושים? תודה מראש.
תושב שהודיע בכתב על העברת מקלט הטלויזיה שברשותו (למשל לגרושתו) או שהוא אינו מחזיק עוד בטלוויזיה (למשל כי הוא עבר לבית הוריו, לגור בחו"ל, מסיבות של אמונה) אינו אמור לשלם אגרה. אגף הגבייה של רשות השידור לא יישלח (אסור לו) דרישות תשלום לאנשים שמסרו הודעה כאמור עד לקיום ביקור בית. רשות השידור, כל עוד אין בידיה אסמכתה שהתושב מחזיק במקלט בלל או במקלט אחר, אין בסיס בדין לחיובו באגרה. וכי אין בסיס בדין גם להתניית ביטולה של האגרה במסירת כתובת מגורים בפועל (ראו פסק דין בש"א 205710/09). רשות השידור אינה יכולה להסתמך באופן עיוור על רישום הכתובת במשרד הפנים מתוך התעלמות מטיעוניו של האזרח שאין הוא גר בכתובת הרשומה המשרד הפנים.
פשוט לכתוב להם במכתב רשום עם אישור קבלה, ולכתוב שאמנם קיבלת המכתב אבל אין לך ומעולם לא היה לך מקלט טלוויזיה. ההצהרה שאתה מדבר עליה לא רלוונטית למקרה שלך, אלא לאנשים שבעבר היה להם מקלט והיום אין להם ממיר (בין אם חיצוני ובין אם פנימי מובנה במכשיר) ואין אפשרות לקלוט שידור דיגיטלי. שם לב: אם בעבר קנית מכשיר טלוויזיה אז הפרטים שלך נמסרו להם על פי חוק על ידי המוכר. אתה תמיד יכול לטעון שהעברת אותה למישהו אחר, ואז עליך למסור את פרטיו כדי שיוכלו להתעמר בו, או למישהו שכבר משלם אגרה מזמן מזמן ואז לא משנה כמה טלוויזיות יש לו, או למישהו שעזב ת הארץ לצמיתות ואז ממילא אי אפשר לדרוש ממנו דבר, או לטעון שזרקת את הטלוויזיה לפינוי לאשפה ואז אין לך חובה לדווח מי לקח אותה.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים