לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אילן

תשלום שכ"ט

שלום, קבלתי מכתב ממשרד עו"ד לפני נקיטת הליכים בגין אי תשלום אגרה עבור 6 החודשים הראשונים של השנה. אני לא שלמתי מכיוון שלא קבלתי כל בקשה - את חצי השנה השני שלמתי ובדר"ג אני משלם בכל פעם שאני מקבל בקשה. אני פניתי לרשות השידור ואני מוכן לשלם אך הם מבקשים שאשלם גם את שכ"ט של העו"ד. זה ממש הזוי !!! מדוע אני צריך לשלם שכ"ט עבור התשלום הראשון של 2013??? לא מדובר פה בחוב ישן ובמידה והייתי מקבל בדואר את הודעת התשלום הייתי משלם. מה ניתן לעשות על מנת לא לשלם את שכ"ט. לא מדובר בהרבה כסף אבל מבחנתי זה עקרוני.

חתול

אבל מי אמר שרשות השידור פועלת תמיד על פי חוק? אין כל חובה לשלוח לך הודעות תשלום והחוק הקיים מחייב את האזרח לשלם ביוזמתו ולפנות אל הרשות ביוזמתו כדי לשלם, גם אם כתוצאה מכך לא נשארת לו קבלה או אישור על התשלום. האחריות למצב נלוז זה מוטלת לפתחם של חברי הכנסת, המחוקאקים (זו לא טעות כתיב) שלנו הבלתי נכבדים שמאפשרים זאת. רשות השידור במקום לשלוח מכתב ישיר אליך פשוט מעבירה קבצי מחשב למשרד עוכרי דין שזכה בג'וב הזה, אולי בגלל חוסר יכולת לעסוק בעבודה משפטית אמיתית ואולי בגלל סיבה אחרת בעטיה קיבל דווקא הוא את מקור ההכנסה הלא מכובד הזה. אתה שולח צ'ק לאגף הגביה, בדואר רשום עם אישור קבלה, על הסכום המתאים ללא שכר הטרחה הזה. אתה מצרף מכתב בו רושם שמצורף צ'ק על הסכום המתאים לתשלום החוב כולל הקנס והריבית הנקובים בחוק. מעבר לכך, היות ולא היתה כל בעיה לפנות אליך ישירות וכתובתך מצויה בידי הרשות, הרי שתשלום נוסף כשכ"ט ישלם מי שנקט בדרך גביה זו במקום לפנות אליך ישירות. ציין כי לא היתה מניעה לפניה ישירה אליך בטרם העברת מלקוח השיילוק לידי "רודף מבולנסים" שלא תרם מאום לגביה עצמה שהרי עברך מוכיח כי אתה נוהג לשלם כסדרו חובותיך. הכל כמובן בדואר רשום עם אישור קבלה ולשמור העתקים של הכל לפחות 7 שנים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור