שכר טרחה עו"ד
שלום, לפני כשנה התקשר אליי נציג של רשות השידור ושאל אם יש לי טלויזיה. עניתי שיש ברשותי מסך טלויזיה המשמש אותי לצרכי מחשב בלבד. היום הועבר לידי מבעל הדירה הקודם שלי מכתב ממשרד עו"ד פרנקל את קורן שמודיע שפתחו לי תיק בהוצאה לפועל עקב חוב לרשות השידור מתחילת שנת 2011 .התקשרתי למשרד עורך הדין והודעתי להם שזו הפעם הראשונה שאני מקבלת איזשהי הודעה על כך שיש לי חוב כזה. בנוסף, אין ברשותי טלויזיה. אני לא מנויה ולא הייתי אף פעם מנויה לחברת כבלים. המשרד בדק את רישום שיחת הטלפון וטען שניתן להסיק מהשיחה שיש ברשותי מכשיר טלויזיה. הציע לי לשלם 300 שקלים אגרה עבור חצי שנה ראשונה של 2011. ולפנות לרשות השידור לבקשת פטור מתשלום החל מהמחצית השניה של 2011. הייתי משלמת את זה וסוגרת את הסיפור . אך על סכום זה מתווספת עמלת טרחת עוד ע"ס 900 שח. אמרתי לו שלא קיבלתי אף פעם אף סוג של התראה על חוב כזה. לא מרשות השידור ולא מהם. הוא בדק ואמר שההתראות נשלחו כדין בדואר.אני אשמה שלא קיבלתי שום מכתב והחוב עבר לעו"ד? זה אבסורד. מה אני יכולה לעשות ?
להגיש התנגדות תוך 30 יום , אם איני טועה מדובר בתובענה, והיה ואת מגישה באיחור יש להגיש בקשה להארכת מועד תצהיר... תתכונני לדיון הוכחות אחרי מדורי ההוצל"פ (בתקווה שההתנגדות תתקבל) לסיפור בבית משפט שלום בהצלחה רבה
ברגע שהודעת שאין ברשדותך מקלט טלוויזיה אלא מכשיר המשמש כמסך, יצאת ידי חובתך ואיך חייבת באגרה. תשובתם שאת חייבת בגלל שיש לך מכשיר היא שקר, בחוק כתובה חבת אגרה בגין החזקת מקלט, לא החזקת מכשיר. על ההבדלים ראי תשובה בדף זה ליניב. יש לשלוח מיד מכתב לרשות השידור-אגף הגביה, ובו לחזור שוב על הטיעון שאין לך מקלךט טלוויזיה ולא היה ברשותך מקלט טלוויזיה ועל כן כל הדרישה לתשלום ללא בסיס חוקי. את שכ"ט עורך הדין ישלם מי שביקש טירחתו, ובמיוחד במקרה זה כאשר אין יסוד לחוב עצמו היה על אגף הגביה לברר אם בכלל קיים חוב לפני העברה לפעילות כיפה וגביה של עורך הדין. הכל בדואר רשום עם אישור קבלה.
ומה לגבי לשכת ההוצאה לפועל? האם עלי לגשת לשם להגיש התנגדות? עו"ד פרנקל את קורן אמרו לי בשיחה מהבוקר שהם מקפיאים את ההליך בהוצאה לפועל לימים הקרובים.
להדגיש כי ברשות השידור נידעו שאין מקלט קיבלו הודעה על כך ובחרו להתעלם מהודעה זו ולהעביר לגביה בניגוד לחוק ובלא לשלוח כל מכתב התראה או דרישת חוב, שהיתה מייתרת את ההליך כולו. לציין כי אין עליך חובת הוכחה שאין לך מקלט אלא על הרשות חובת הוכחה שיש לך מקלט.
תודה רבה! כשפניתי טלפונית לאגף הגביה של רשות השידור הם אמרו שמאחר והתיק הועבר לעו"ד, עלי להתנהל מולם. בכל אופן אאמץ את עצתך ואשלח מכתב לרשות השידור. יום נעים,
כיוון שלא מדובר בגבית חוב חוקי אלא בהפעלת עורכי דין לגביית חוב שלא חוקי כלומר ללא בסיס חוקי. ברגע שהם מודים בטעות ומבטלים החוב - כל השאר לא בעיה שלך כי מלכתחילה היו צריכים לנקוט במשנה זהירות, בהתאם לתום הלב והיושר הציבורי המחייבים רשות שלטונית.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים