חוב לטענת רשות השידור מ 2008
יש לי חוב משנת 2008 לטענת רשות השידור, אשר מכתב ראשון שנשלח בנושא היה בשנת 2010 כאשר קניתי דירה ומשם הצרות החלו. משנת 2010 ואלך מדיי שנה אני משלם אגרה, אך בנוף נשלחים לי מכתבים על חוב משנת 2008, כאשר בפעם הראשונה יצרתי איתם קשר כדי להבין כיצד כי גרתי אצל הוריי בתקופה זו, טענו שקניתי טלוויזיה בשנת 2001, דבר שנכון רק שזו הייתה אצל הוריי והם משלמים אגרה, לציין המכתב נשלח לכתובת ביתם של הוריי, כשנה לאחר מכן נשלח מכתב נוסף על אותו חוב שאלתי אותם על איזה שנה מדובר , הם אמרו שנת 2008, שאלתי מדוע השנה הזו רק?, הם אמרו כי בשנת 2007 הוריי עברו דירה ויכול להיות שנשארתי לגור בדירה שהם עזבו, וביקשו שאביא להם חוזה דירה של הוריי. שאלתי אותם אם כך מדוע אני לא חייב גם על 2009 או 2007, לא היה להם תשובה. לפני כחודש נשלח מכתב נוסף על כך שהם מסכימים שאשלם רק 180 שקל עד סוף חודש זה, שאלתי היא, האם לא חל חוק התיישנות? כי זה נראה שיטת מצליח ותו לא
ביום 11.8.14 נכנס לתוקפו חוק השידור הציבורי 2014. נקבע, כי רשות השידור במכתוכנתה וכן הטלוויזיה החינוכית ייסגרו, ובמקומן יוקם תאגיד חדש. עוד קובע החוק, כי אגרת הטלוויזיה תבוטל עם הקמת השידור הציבורי החדש, ועם הפסקת פעילותה של רשות השידור. החוק מחייב תשלום אגרה תקף ומחייב ונועד להבטיח – עד להקמת התאגיד החדש – את קיומו של שידור ציבורי הבנוי על תכנים איכותיים. רשות השידור מיידעת בימים אלה על מבצע שיסתיים ביום 27.2.15 להסדר חובות העבר לרשות השידור עד שנת 2014 בלי הצמדה וקנסות. לאחר מועד זה תפעל רשות השידור לגביית החובות שלא יישולמו באמצעי אכיפה מוגברים.
טוב, אך איך האזרחים ידעו שיש להם חוב , לפחות אצלי משנת 2014 לא שלחו שובר ( הלכתי עצמאית לשלם וניילנתי את הקבלה , היא מתוייקת בקלסר ) , אני חרד מאוד ל-2015 , רוצה כבר לשלם, מה יהיה ?
לפי הנקרא כנראה שמוטב לי לשלם, לצערי כבנקאי למדתי ששופטי בבתי משפט השלום בישראל הינם לא יותר מחותמות גומי אשר מאשרים עיקולים לחשבונות לאנשים פרטים לרשויות במדינה גם על חובות מזעריים של 200 שח ועיקול יכול להסב נזק כספי רב מול גורמים אחרים שהתשלום לא יועבר אליהם, כי החשבון מוקפא עד הסדרת החוב מול הגורם המעקל, שגם אם הסדרת באותו היום, עדיין לוקח לפחות 5 ימים עד שהעיקול מוסר. נשלם להם, נקווה שזה יילך לדמי הפיצויים שלהם כאשר יפטרו את אותם אנשים הלא יעילים שגדלו בחממה המושחתת של רשות השידור, תודה על תגובתכם
שיוכיחו לך שנשארת בדירה / האם יש לך הוכחה שנשרת לגור בדירה או שעברת דירה ביחד עם ההורים שלך שים לב רשות השידור כרגע בפירוק והם יעשו הכל כדי לנסות ולהוציא כספים אם גרת עם ההורים באותו דירה והוריך שילמו אגרה אתה לא צריך לשלם אגרה - שים לב אני לא עו"ד אבל זהו חוק רשות השידור - אשמח לשוחח איתך - אני נפגע שלהם והפסדתי בין 2000-20000 ש"ח על זה שלא ידעתי שניתן לתבוע אותם עד 31-12-2014 הם חבורת " אנשים מאוד טובים " והמבין יבין אלחנן 054-4914457
אם מדובר ב-180 ש"ח לפעמים עדיף לסגור את זה, אני כבר רוצה לשלם את האגרה של 2015 מראש ( או רבע אגרה ) ולדעת שכל העניין הזה של האגרות כבר בהסטוריה של אזרחי מדינת ישראל.
לפעמים עדיף כבר לשלם ולסיים את זה ולשמור את הקבלה, אני כבר מחכה לאגרה של 2015 , או רבע אגרה כפי שקראתי.
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים