לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יניב

אגרת טלוויזה על טלויזיה שאינה קולטת שידורים

שלום רב, ברשותי טלויזיה שרכשתי כלפני 5 שנים, אך מעולם לא הצהרתי עליה (לא הייתי כל כך בקי בנבכי חוק האגרה), לאחר זמן זה יודעה רשות השידור על כך שרכשתי את הטלויזיה הנ"ל על ידי החנות והם בתורם שלחו לי באמצעות משרד עורכי דין דרישה לתשולום חוב כולל ריבית על כל שנים אלו. עליי לציין שרק בשנים 2008 עד 2010 השתמשתי בטלויזיה כטלויזיה הקולטת ערוצים (באמצעות מנוי ביס). לאחר 2010 מסך הטלויזיה משמש אך ורק כמסך מחשב וגם אינו יכול לקלוט שידורים שכן אין לי ממיר עידן פלוס חיצוני או פנימי בטלויזיה. שילמתי את חובי לעורך הדין על שנים 2008 עד 2010, אך אני לא מעונין לשלם את השנים הבאות אשר בהם הטלויזיה תפקדה בתור מסך מחשב בלבד ללא יכולת קליטת שידורים. משרד עורכי הדין שלחו לי התראה אחרונה לפני הוצאה לפועל. שאלתי היא: 1. האם הקנסות והריבית בדרישת התשלום חוקיים? 2. כיצד אוכל להימנע מתשלום על השימוש בטלויזיה כמסך מחשב? 3. כיצד אוכל לעצור את ההוצאה לפועל? האם לא מגיע לי יומי בבית המשפט במידה ואבחר ללכת למשפט מול רשות השידור? כיצד אעשה זאת ללא כניסה להוצאה לפועל? אני מצר על אורך ההודעה. בתודה מראש

סמדר בוכובזה, עו"ד

(הנהלת רשות השידור מרכזיה יפו 161 י-ם 5015555 - 02). לפי חוק רשות השידור, התשכ"ה-1965, המחזיק במקלט טלוויזיה ישלם אגרה שנתית לרשות השידור (379 ש"ח לשנת 2011). כוונת המחוקק בהטלת האגרה הינה לממן באמצעות האגרה את השירותים שנותנת רשות השידור, קרי, לממן את תכני השידור שהמחזיק במקלט טלוויזיה יכול לצפות בהם באמצעות המכשיר. המדובר בתשלום חובה, המכיל רכיב של מס ורכיב של מחיר, הנגבה בגין שידורי הטלוויזיה שמספקת רשות השידור. המחוקק ביקש להטיל את החיוב באגרה על מי שמחזיק במכשיר טלוויזיה ועשוי ליהנות משידורי הטלוויזיה. אדם המחזיק במקלט טלוויזיה מחויב בתשלום אגרה גם כאשר הוא איננו הבעלים של הטלוויזיה (הטלוויזיה שייכת למישהו אחר, למשל לחבר או למשכיר הדירה). כמו כן, חובת תשלום האגרה מוטלת גם אם מחזיק המקלט מחובר לכבלים ואפילו שהוא אינו יכול לקלוט שידורים אלא באמצעות כבלים. מה קורה אם הגיע מכתב מעו"ד? תקבלו שובר לתשלום. לרוב, משרדי עו"ד מגישים ישר תביעה בסכום קצוב בהוצל"פ, כך שעלייך להגיב תוך 30 יום. אם לא תשלמו או תגיבו, תגלו שעיקלו לכם את חשבון בנק, שהוטלו עליכם הגבלות בבנק ישראל ושאר סנקציות מטורפות. הייתי ממליצה בדחיפות להגיש התנגדות לתובענה בטרם יחלפו 30 ימים (אם יחלפו - תצטרכי בקשה להארכת מועד) עיכוב הליכים, אולי יש מקום להגיש בקשה למתן פס"ד הצהרתי המורה על אי קיומה של טלוויזיה משנת x, מסך טלוויזיה משמש כצג בלבד - אינו מחובר לכבלים, ללוויין או לממיר עיד"ן פלוס אם רכשתם מסך טלוויזיה, והוא משמש כצג בלבד - אינו מחובר לכבלים, ללוויין או לממיר עיד"ן פלוס - אינכם צריכים לשלם אגרה. עם זאת, עליכם להיות אקטיביים בעניין, ולא להמתין לדרישת התשלום. הנה כמה פעולות שכדאי לכם לנקוט: • פנו בכתב לרשות השידור, והודיעו כי רכשתם טלוויזיה, אך היא אינה משמשת מקלט לשידורי טלוויזיה, אלא אך ורק צג שמחובר למחשב. • ציינו בפנייתכם לרשות כי החל ממארס 2011 אין יותר שידורים אנלוגיים בישראל, ולכן המסך שברשותכם אינו יכול לשמש מקלט - למעט מסכים שבהם ממיר עיד"ן מובנה. כדאי להזכיר באותו עניין גם את פסק הדין בתיק של קולנוע חדש בע"מ נגד רשות השידור (ראו פירוט בכתבה). • במכתבכם לרשות השידור, בקשו שיגיע טכנאי-בודק מטעם הרשות כדי לאמת את ההצהרה שלכם. כמובן, כדאי שתהיו מוכנים לבדיקה כשהטכנאי יגיע לביתכם. בנוסף, במקרה שמכשיר הטלוויזיה שברשותכם התקלקל או נפטרתם ממנו, הודיעו על כך בכתב לרשות השידור ודרשו להפסיק לשלם את אגרת הטלוויזיה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור