מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק עבודת נשים (תיקון – זכות להיעדר מעבודה בעת שירות מילואים של הבעל), התשע"א-2011, של ח"כ איתן כבל (העבודה) וקבוצת ח"כים.
זאת לאחר שהח"כ היוזם, כבל, הסכים לתנאי שהציבה הממשלה, לפיו מערכת החינוך תוחרג מהחוק.
ההצעה קובעת כי עובדת שהיא הורה לילד תוכל להיעדר מעבודתה לפרק זמן שייקבע על ידי השר ואשר לא יפחת משעה ביום, בתקופה בה בן זוגה משרת במילואים. המוסד לביטוח לאומי יחזיר למעביד את התגמול עבור היעדרות זו, בדומה לתגמול המשתלם למעבידו של עובד המשרת במילואים. ההצעה קובעת עוד, כי הוראה זו תחול גם על עובד שהוא הורה.
לשאלות בנושא, היכנסו לפורום זכויות נשים
בנות הזוג נושאות בנטל לא פחות מחיילי המילואים
בדברי ההסבר להצעה נכתב, כי: "לאחר מלחמת לבנון השנייה, ולאחר סיום הליכי הפקת הלקחים מהמלחמה, מתברר כי הצבא יאלץ להרחיב את מסגרת שירות המילואים שקוצצה בשנים האחרונות. לכאורה הנושאים בנטל המילואים הינם גברים המשרתים בשירות מילואים פעיל, אך בפועל מי שנושאות בנטל המילואים לא פחות מחיילי המילואים עצמם הן בנות הזוג של המשרתים במילואים, אשר במהלך המילואים מוטלת עליהם עבודה כפולה ומכופלת. נשים אלו נאלצות למלא אחר כל התחייבויותיהן האזרחיות בעבודה, ובנוסף לשאת בנטל הטיפול בילדים ובבית כל זאת כשבעליהן נעדרים עקב שירות מילואים. במהלך חומת מגן נקבע נוהל דומה לפיו, כל אישה שבעלה שירת במילואים בתקופת המבצע יכלה להיעדר שעה מעבודתה.
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום ביטוח לאומי
אמנם נשים פטורות משירות מילואים לאחר שהן יולדות ילדים, אולם קיימת תופעה של התנדבות נשים לשירות מילואים, הנחשב שירות מילואים רגיל ועליו הן זכאיות לתגמול מהביטוח הלאומי. נראה כי יש מקום להתייחס גם למצב ההפוך, בו אישה יוצאת לשירות מילואים ובן זוגה נשאר בבית לטפל לבדו במשק הבית ובילדים.
אשר על כן, מבוקש בזה להקל עד כמה שניתן על בני ובנות הזוג של המשרתים במילואים, ולאפשר להם, לכל הפחות, להעדר משעת עבודה אחת ביום על מנת שיוכלו לטפל בילדים ובבית. מוצע בזאת כי המעסיקים יוכלו לתבוע ולקבל פיצוי בגין היעדרות זו באמצעות הביטוח הלאומי בדומה להסדר הקיים כיום כלפי חיילי המילואים עצמם".
28 ח"כים תמכו בהצעה, שעברה ללא מתנגדים. ההצעה תועבר לוועדת הכנסת שתכריע איזו ועדה תדון בהצעה להכנתה לקריאה ראשונה.
אושר בטרומית : הורים יוכלו להיעדר מהעבודה לפחות שעה ביום בשל שירות מילואים של בן הזוג
המטרה בהצעת החוק היא להקל על הנשים, אשר במהלך תקופת המילואים של בעליהן, מוטלת עליהן עבודה כפולה ומכופלת

- כן0
- לא0
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

יום העצמאות 2026: יותר ישראלים שוקלים לעזוב - כך תעשו זאת נכון מול רשויות המס
יום העצמאות מציף אצל רבים לא רק תחושת שייכות, אלא גם סימני שאלה שמובילים למחשבות על עזיבת הארץ. בשלוש השנים האחרונות מדובר במגמה של ממש, אלא שרבים מגלים מאוחר מדי שהמעבר לחו"ל הוא גם מהלך משפטי עם השלכות ארוכות טווח שניתן לצמצם אם נערכים אליו נכון.

מרוויחים על מידע רגיש או מסתכנים בעבירה? מה הסיכון לישראלים ב - Polymarket
אפשר להרוויח כסף על תחזיות של אירועים אמיתיים כולל ביטחוניים ב - polymarket. אבל אם צדקתם, זה תמיד חוקי? ומה קורה אם "ידעתם יותר מדי”? מה חשוב לדעת לפני שנכנסים: אפשר להרוויח כסף בפלטפורמות כמו Polymarket אבל גם להיתקע בלי יכולת למשוך את הכסף, ולהיחשף לסיכון משפטי אם התחזיות מבוססות על מידע רגיש. אם אתם לא מבינים בדיוק איך זה עובד ומה החוק אומר - עדיף לא להיכנס.

חל"ת, פיצוי או תביעה? כך מתווה הפיצויים של "שאגת הארי" משפיע על עובדים, מעסיקים ועצמאיים
מתווה הפיצויים החדש שפרסם משרד האוצר בעקבות מלחמת שאגת הארי מבלבל רבים: מי זכאי לפיצוי, מתי אפשר להוציא לחל"ת ואיפה מתחילים הסיכונים המשפטיים?