הדחה מעבודה
אני עבדתי בשני מקומות עבודה ובמקום השייני 4 חודשים כי מנקה במשמרת ערב 3 שעות ביום 5 ימים בשבוע. בשבוע ראשון של מרץ יומיים עבדתי וחליתי בשפעת. בבוקר הודעתי למפקחת מחברת ניקיון שקיבלתי אישור מחלה ל-3 ימי עבודה ואני אחזור ביום ראשון 09-03 לעבודה והיא מייד צעקה:"על תחזרי!" הרגשתי לא טוב, היה לי חום גבוה וניתקתי את הטלפון. ב-09-03 על הבוקר שלחתי בפקס את האישור מחלה והתקשרתי כדי לברר האם הכל בסדר לחברה שבה אני ניקיתי ונאמר לי שאני עבדתי טוב והם היו מרוצים מעבודתי אבל הם לא המעביד שלי ומחברת ניקיון כבר הודיעו להם שאני לא אחזור ותבוא היום מנקה אחרת בערב. התקשרתי לחברת ניקיון ושוב המפקחת בפרוש אסרה עלי לחזור לאותו לקוח ואז אני אמרתי שלא מבינה בכלל במה היא מאשימה אותי וביקשתי שתעביר אותי ושתיתן לי כתובת של לקוח אחר ואני אבוא בערב לעבוד לשם. היא סירבה לתת לי מקום עבודה אחר ובמקום זה דרשה שאני אבוא באחד מימים הקרובים בצוהוריים למשרד כדי שהיא תראה לי מקום עבודה אחר. ביקשתי ממנה שהיות ואני כל יום עובדת במקום העיקרי 7 שעות להיפגש לקראת משמרת ערב בשעה רבע ל-5 והיא סירבה ולא הגדירה שום מועד תחילת עבודתי לאחר 3 ימי מחלה ושאלתי האם אני מפוטרת? בתשובה היא ניתקה לי את הטלפון. למחורת ב-10-03 שוב התקשרתי ודיברתי אם מפקח אחר וגם לא קיבלתי ממנו מקום עבודה אחר והוא אמר שאני לא מפוטרת וחברה תיצור איתי קשר בשבוע הבא. ובכך אני נאלצתי לכתוב מכתב התטתרות מ-09-03 עקב הדחה מעבודה ללא שום סיבה. יש לי 2 שאלות: 1. בהתאם לתקופת עבודתי (4 חודשים) הייתי צריכה לעבוד 4 ימים של הודעה מוקדמת אבל למעשה פוטרתי בזמן מחלתי ולא ניתנה לי שום אפשרות לעשות זאת. האם מעביד רשאי להוריד מהשכר האחרון עבור ימים אילה? כי אני צברתי 3.32 ימי חופשה שנתית וזכאית לקבל פידיון חופשה במשכורת אחרונה 2.לא נפתחה עבורי קופת פנסיה-האם אוכל לדרוש שיפקידו בכל זאת 14.33%תגמולים ופיצויים של מעביד לאחר התפטרותי ?
בנסיבות העניין מומלץ לפנות לייעוץ משפטי, משרדנו עומד לרשותך. עו"ד אריק שלו arik.shalev@law-shalev.co.il ייעוץ אישי- .073-2505384