חזרה לפורום

לא שילמו לי עבור זמן שהשקעתי כי "העבודה לא הושלמה"

זוה
זוהר לבנון

שלום רב, יש לי מקרה מעניין .. אודה להתייחסות! התפטרתי אחרי 5 שנים אצל מעסיק. יצאתי לעצמאות (מורשה) וכעבור חצי שנה באתי בהתקשרות עם המעסיק לתת לו שירות (תכנון ושרטוט לעניין). בפגישה הראשונה סוכם בעל פה כי ישולם לי 85 ש"ח לשעה. הם בקשו שאתחיל מייד ואני הסכמתי כי ידעתי שיש לחץ גדול בעבודה. כעבור כעבור 2+ שבועות של נדנודים שלי מול החשב ע"מ שיפיק חוזה מוסדר - הוא קורא לי לשיחה וטוען כי לא ישלמו לי את מבוקשי בגלל היתכנות כלכלית- ולכן ישלמו לי רק 70 ש"ח לשעה! וכך מוסר לי חוזה בריוני בו רשום 70 ש"ח לשעת עבודה. כמובן שלא השלמתי עם העקומה, ובשאר הזמן ניהלתי משא ומתן מול הגורמים בחברה - אך ללא הצלחה. אלו טענו שאשאר עוד קצת להוכיח את כדאיותי (זאת כאשר אנו מכירים 5 שנים..ועובדה שהם רוצים אותי). בתום חודש מאי 2014 הודעתי להם שזה לא כדאי לי, שאני לא מעוניין להמשיך את ההתקשרות ולא המשכתי לתת שירות. בבואי אליהם לקחת תשלום על השירות- באו בטענה כי בגלל שעזבתי פרויקט מסויים באמצע העבודה- אין הם מוכנים לשלם עליו ו/או על הזמן שהשקעתי בו ושזה ירד לטימיון ורק יצר נזק והיה מרושל. שולם לי רק כ- 50% מסה"כ הזמן שעבדתי ! **פרויקט כזה נמשך מעל חצי שנה ודורש טיפול מתמשך מעת לעת וייתכנו שינויים לאורך חייו לפי ביקורת הלקוח וצרכיו. אני לא אמשיך לתת שירות במחיר לא רצוי רק בשביל "לסיים". לסיכום: -כתב התביעה: השקעתי בפרויקט ספציפי זמן יקר- 38 שעות. הלקוח קיבל שירות. ברגע שהבנתי שהוא מעוניין לשלם פחות משסוכם- ראיתי בזאת הפרה של הציפיות לתמורה ובחרתי להפסיק לתת שירות. -טיעונים להגנה (*משוער): נותן השירות הפסיק באמצע העבודה ולא הפיק לנו רווח. מה שהוא כן הספיק להשלים היה לא בשל וגרם כעס אצל לקוחות החברה וסיכן את שמנו הטוב. בעבודה שעשה התובע כלל לא השתמשנו ועשינו אותה לגמרי מחדש (*נאמר אך זה לא אמת) והשקענו שעות נוספות של עובדת. -סוף ההגנה- 1. אנא אמרו לי האם לדעתכם אני יכול לזכות בתביעה - למרות שלא היה חוזה רשום ? 2. או שמא אכן הם רשאים לקבוע כי לא הושלמה העבודה -כאילו זה היה קבלנות- למרות שלא ? בתודה מראש! זוהר לבנון