חזרה לפורום

התפטרות -אפליה-נוהג

אור
אור

שלום, עבדתי כפקידה במפעל במשך 6 שנים. סיימתי את עבודתי , מרצוני, בסוף מאי 2014. בשיחה עם המנהל שלי הוא הבטיח שלי שהוא ישלם לי את כל מה שמגיע לי , הכל כפי שהוא עשה עם שלושה עובדים אחרים , ובנוסף יתן לי גם מכתב פיטורים כפי שעשה עם שני עובדים. ואני הבטחתי לו שהודיע לו חודשיים לפני שאני עוזבת, מצאתי עבודה וסגרתי עמם על חוזה שאבוא בעוד חודש, ואז הודעתי למנהל שלי שאני אתן לו חודש.... היה לנו וויכוח, אך בסוף מכוח ההבטחה , המוסר והכבוד, הודעתי בחברה השנייה שאני דוחה בעוד חודש והם אישרו. ושוב בשיחה עימו הוא הבטיח שהוא יביא לי כל מה שמגיע לי ( אין הסכם חתום), אך תמיד בשיחה דאגתי לציין לו ,שזה יהיה כפי שהוא נתן לכמה עובדים נוספים שעבדו בחברה(שני גברים, אשר בחרו לעזוב מרצונם, וגם להם הוא נתן מכתב פיטורים ואת כל הפיצויים שמגיע להם, כולל השלמה מקופת הפיצויים- אני הכנתי ושלחתי לביטוח, ולכן אני יודעת ). השבוע התברר לי שהוא לא מביא לי את כל הפיצויים, רק חלק (מה שקיים בקופה). אציין שעזבתי בסוף מאי ואת משכורת קיבלתי ללא החופש וההבראה, הוא החליט לדחות לי זאת בחודש נוסף ליולי. והוא לו מסר לי זאת , הוא ביקש מהנ"ח שתתקשר להסביר לי את החוק, לעובד שעוזב מעצמו, וזה מה שאני צריכה לקבל ולומר תודה. הייתי מאוד רוצה לדעת, האם זה נחשב לאפליה כאשר שלושה גברים אכן קיבלו את כל הפיצויים, ושניים אחרים קיבלו הכל(כולל ההשלמה מקופת הפיצויים) והשלישי קיבל רק מה שבקופה כי עזב מבלי להודיע...ברח? האם יש דבר כזה פיצוי פיטורים מכוח הבטחה (ראיתי באינטרנט) אני הבטחתי וריימתי והוא? והאם יש פיצוי פיטורים מכוח נוהג ( ראיתי באינטרנט בעקבות נושא שהעלה אהרון ברק )? אודה מאוד לתשובתך ולדעתך , ומה עלי לעשות תודה רבה