מרינה

נסיעה לחול בזמן חופשת מחלה מתאונת דרכים - תאונת עבודה

שלום, אמא שלי עברה תאונת דרכים, היא עברה במעבר חציה בזמן הליכה לעבודה ורכב נכנס בה. היא קיבלה חופשת מחלה של חודש וחצי ואולי יהיה יותר. אנחנו אמורים לנסוע לחול בעוד 20 ימים. טיסה שהזמנו כבר מלפני חצי שנה. האם היא יכולה לנסוע ? האם זה יכול לפגיע בתשלומים מביטוח לאומי ובהגשת תביעה לחברת ביטוח של הנהג שנכנס בה?

עו"ד אריק שלו

אין מניעה משפטית לטוס לחו"ל בתקופת מחלה ובתקופה שבה אמך מצוייה באי כושר עבודה ומשתלמת בדמי פגיעה, כל עוד אישורי המחלה אינם "פיקטיביים". בברכה,