דור

חלוקת פיצויי פיטורין

שלום רב, פוטרתי מעבודתי ב-18.06.2014 לאחר כ-22 חודשי עבודה. המעסיק שלח לי היום פיצויי פיטורין מחולקים לשני שיקים. אחד מזומן ואחד לעוד חודש. שאלתי היא: האם זה הגיוני (או חוקי) שרק עכשיו הוא שלח לי? והאם זה חוקי לחלק את הפיצויים לשני תשלומים...? אודה לעצתך, דור כהן.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

המועד תשלום פ"פ-ס' 20 לחוק הגנת השכר הוא: 1. יום הפסקת יחסי עובד ומעביד. 2. המועד שנקבע לתשלום פיצויי הפיטורים על פי הוראת הסכם קיבוצי, הסדר קיבוצי אחר, חוזה עבודה או צו הרחבה החל על העובד.(המאוחר מבין המועדים). • פיצויי פיטורים יראו כמולנים אם לא שולמו תוך 15 ימים מהמועד לתשלומם. • הזמן הסביר לקבלת צבירת הפיצויים בקרן פנסיה או ביטוח מנהלים הוא 30 יום מהיום בו הומצאו להם כל המסמכים הנדרשים לשחרור הכספים. לכאורה לפי הנסיבות קמה זכות לפיצויי הלנה.