יואב

פיטורין במהלך הריון

שלום רב. אישתי התחילה לעבוד בחודש אפריל האחרון. התחילה עבודה חדשה כאשר הינה בהריון בחודש השלישי לערך. השבוע הודיעו לה על פיטורים מסיבה של אי שביעות רצון שהיא כבר באמצע חודש שביעי להריונה. האם מותר לפטר אותה? האם תהיה זכאית לחתום אבטלה או לקבל מענק/דמי לידה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מעביד אינו רשאי לפטר עובדת בהיריון העובדת מעל 6 חודשים ללא היתר בכתב ממשרד התמ"ת. על אישור של משרד התמ"ת לפטר עובדת בהיריון ניתן להגיש ערר לבית הדין האיזורי לעבודה יחד עם זאת מעביד המפטר עובדת בותק קטן מ 6 חודשים אולם סיבת הפיטורים היא ההריון, יש לעובדת עילת תביעה נגד המעביד בטענה כי מדובר באפליה והפיצוי במקרה כזה הוא 50,000 ש"ח ללא הוכחת נזק.