AK

האם טענות המעסיק רלבנטיות?

חיילת משוחררת עבדה בחברת שיווק על בסיס שעות בחודשים מרץ ואפריל 2014. לבקשתם מולא בזמן טופס 101 והעבר אליהם, כך לא נשלח כל תלוש או שכר בהתאם, כך שאין גם גם הוכחה לתשלום ביטוח לאומי. לטענת החברה נשלח הצ'ק לכתובת אחרת, אך לא טרחו לוודא וליצור קשר. יצרתי קשר עימם לפני שבוע וחצי ופעם נוספת אתמול, והתשובה היתה "בבירור.... אנו עסוקים במשכורות....טרם בדקנו עם הבנק אם נגבה הצ'ק" וכד'. * האם משלוח לכתובת מוטעית על ידם (כדבריהם) הוא עילה לאי תשלום 6 חודשים לאחר העבודה או בירור, כאשר יש בידם כל הפרטים ובכלל זאת מס' טלפון שכאשר נזקקו למשהו השתמשו בו? * האם מחויבים לזמן תגובה מקסימלי לאחר שכבר היתה פניה אליהם? * האם נימק ("שכחנו לטפל" . . . . ) שניתן לאי תשלום אחר הוא סבה להגשת תביעה על הלנת שכר? * האם חוקי לשלוח תשלום באיחור על עבודה כאשר בגב הצ'ק מופיעה הצהרה אשר קושרת את פדיון הצ'ק להסכמה על סכום כל הדרישות ואי הגשת תביעות נוספות? בתודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

המועד לתשלום משכורת חודשית הוא ה-1 לכל חודש. עובד ששכרו שולם באיחור מעל 9 ימים (10 בחודש ואילך) זכאי לפיצויי הלנת שכר שהם 20% על השבוע הראשון של האיחור ועוד 10% לכל שבוע נוסף, אלא אם האיחור בתשלום נבע מטעות כנה או חילוקי דעות של ממש. בנסיבות לא ניתן לשלול טעות כנה.