שואלת

פיצויים

לעובדת ,התחילו הפרשה לביטוח מנהלים רק חצי שנה אחרי תחילת עבודתה.לא הופרש רטרואקטיבית.שנתיים אחרי תחילת ההפרשות-פוטרה. עקב התנהלות הקופה נוצרו רווחים מאד גדולים, שכיסו על החוסר בחצי שנת ההפקדות. השאלה: האם חובת המעביד לשלם בכל מקרה עבור חצי השנה שלא הפריש, או שמא הוא נהנה מעובדת צבירת הרווחים בקרן, מבלי שהוא שילם?כן הודעה:

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, אם הסכם העבודה (או הסכם קיבוצי) קובע הסדר לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים והמעסיק הפקיד לפנסיה שיעור מלא (8.33%) במשך כל תקופת העבודה אז המעסיק אינו צריך להשלים חוב ותק לפיצויים והוא יוצא ידי חובתו בשחרור כספי הצבירה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת לבחון את אופי ההסדר החל בנסיבות העניין, את גובה ההפקדות שבוצעו לסעיף פיצויי הפיטורים ואת התקופה בה בוצעו ההפקדות.