אנונימי

שינוי תנאי נעסקה - החלפת מעסיק.

שלום רב, נכון להיום אני עובד בחברה גדולה. אני מועסק ע"י החברה באמצעות חברת כח אדם ודרכה אני מקבל את משכורתי ואת תנאי העסקתי כפי שהוכתב ע"י המעסיק. נכון להיום כחלק מצעדי "התייעלות" החליט המעסיק להעביר אותי לחברת מיקור חוץ. המעסיק הציב בפני עובדה מוגמרת. מחברת כח האדם נאמר לי שתנאי העסקתי ישארו זהים והחוזה שחתמתי עליו נשאר זהה לחלוטין (למעט נקודות מזנון שהייתי מקבל שיתורגמו לתוספת קטנה בברוטו במקום) ושהחל מתאריך ה 1.11.14 אני יעבוד תחת המעסיק החדש באותו מקום בדיוק. כשביקשתי לדעת האם אני יכול לסיים את העסקתי כדין מפוטר נאמר לי שזה לא אפשרי מכיוון שאין הרעה בתנאי העבודה והחוזה נשאר זהה. כמו כן, אני ימשיך לקבל את משכורתי מאותה חברת כח האדם, עליי רק לחתום על נספח שאני מאשר את המעבר למעסיק החדש. שאלותיי הם? 1. האם המעסיק יכול לכפות עלי להיות כפוף לחברה אחרת (מיקור חוץ)? 2. האם אין לי את הזכות להתפטר כדין מפוטר עם כל מה שמשתמע מכך (פיצויים וכו')? 3. במידה ואני מסרב לחתום על הנספח ולעבור למעסיק החדש זה נחשב כהתפטרות מצידי? 4. מה בדיוק החברה מרוויחה מכך שהיא מעבירה אותי לחברה אחרת (הרי גם ככה אני עובד חברת כח אדם ואני ימשיך לקבל את משכורתי מאותה החברה) פשוט הוסיפו עוד מישהו בטווח ,ההיגיון אומר שהם מפסידים מהמהלך,לא? תודה מראש על התשובות... והמשך יום נפלא....

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

כאשר עובד ממשיך במקום העבודה אולם המעביד מתחלף נשמרות כל זכויותיו והמעביד החדש יהיה חייב בהן. יחד עם זאת, ראוי להקפיד שתאריך תחילת העבודה בתלושי השכר אינו משתנה. בכל מקרה, חשוב ומומלץ להסדיר בכתב את עניין רצף הזכויות כך שהמעביד החדש יהיה אחראי על כל זכויות העובד לפי הותק המקורי שלו. לכן, במקרה כזה רצוי לקבל ייעוץ משפטי ספציפי. הצורך בייעוץ אישי עולה ככל שותק העובד גדול יותר הואיל ואז ההפסד האפשרי גדול יותר.