רחל

חבות פיצויים

העסקנו עוזרת בית במשך 4 שנים ושילמנו עבורה ביטוח לאומי. לפני מספר חודשים דרשה שלא נשלם עבורה ביטוח לאומי בשל תביעה בריאותית שיש לה בביטוח הלאומי. בחודשים האחרונים הפסקנו לשלם את הביטוח הלאומי כדרישתה ובניגוד לרצוננו, וכשהבנו שדרישתה שלא נשלם ולא נדווח לביטוח הלאומי אינה זמנית, הודענו לה שאם היא ממשיכה בסירובה לא נוכל להמשיך להעסיק אותה ולעבור על החוק! האם היא נחשבת כמתפטרת ולא זכאית לפיצויים כיון שאינה מסכימה שנשלם עליה ביטוח לאומי, או שלמרות המתואר לעיל יש לשלם לה דמי פיצויים כדרישתה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

פיטורים הוא מעשה רצוני של המעביד לשים קץ לחוזה העבודה עם העובד והבאת רצון זה לידיעת העובד בצורה ברורה וחד משמעית, בכתב, בעל פה או בהתנהגות (הוא הדין אף לגבי מעשה התפטרות של העובד). מכאן כי פיטורי עובד שנעשו בע"פ הם בעלי תוקף לכל דבר וענין, במידה ולא נעשו בזמן כעס או מריבה עם העובד (שאז המעביד יוכל לחזור בו סמוך מאוד לאירוע).עובדים זכאים לפיצויי פיטורים במידה והם מפוטרים מעבודתם לאחר שצברו ותק של שנה לפחות במקום העבודה. סעיפים 16 ו-17 לחוק פיצויי פיטורים עוסקים בכל הקשור לנסיבות אשר במסגרתן רשאי המעביד לפטר עובד מבלי לשלם לאחרון פיצוי פיטורים. אי תשלום הפיצויים יכול להיות חלקי או מלא. היות ומדובר בסנקציה חמורה ביותר, נטל ההוכחה לעניין זה מונח על כתפיו של המעביד והינו כבד במיוחד.שלילת פיצויי פיטורים איננה עניין של מה בכך, ועל כן מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.