רעות

הבהרה לגבי תשלום שעות נוספות בלילה

כידוע, המעסיק אינו מחויב לשלם גמול בעד שעות בלילה. עבודתי במוקד, כאשר משמרת הלילה מוגדרת מ21:30 - 07:30. פעמים רבות אני מקדימה למשמרת ומושכת ממנה לאחר סיומה. לכלל השעות בלילה אני מקבלת 125% באמצע שבוע, ובשבתות 150%- לכלל המשמרת. שאלתי היא, האם המעסיק מחויב לשלם לי שעות נוספות בלילה, על אף שהוא משלם לי 125% על כלל המשמרת באמצע שבוע, ובסופש 150% על כלל המשמרת על אף שמשמרת סופש אורכה 11 שעות. אשמח לתשובה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

על-פי סעיף 16 לחוק שעות עבודה ומנוחה, כל עבודה בשעות העוברות את מכסת השעות ביום עבודה מלא או בשבוע עבודה מלא מוגדרת כהעסקה בשעות נוספות ומזכה את העובד שביצע אותה בגמול עבור שעות נוספות. עובד שבמקום עבודתו נהוג שבוע עבודה של 5 ימים יהיה זכאי לגמול שעות נוספות החל משעת העבודה העשירית. עובד שבמקום עבודתו נהוג שבוע עבודה של 6 ימים יהיה זכאי לגמול שעות נוספות החל מהשעה התשיעית. במשמרת לילה או בערבי שבתות, עובדים זכאים לגמול שעות נוספות עבור השעה השמינית ואילך. התשלום הינו כדלקמן: בשעתיים הראשונות (השעות ה-9 וה-10) גמול השעות הנוספות הוא בשיעור של 25% ממחיר השעה.נבשעות שמעבר לשעתיים הראשונות גמול השעות הנוספות הוא בשיעור של 50% ממחיר השעה. בעד שעות עבודה רגילות בשעות המנוחה השבועית- זכאי העובד לשכר בשיעור 150% משכר שעה רגילה. בעד שתי שעות העבודה הנוספות הראשונות בשעות המנוחה השבועית זכאי התובע לשכר בשיעור של 175% משכר שעה רגילה. ובעד שעות העבודה הנוספות שמעבר לשעתיים הראשונות זכאי התובע לשכר בשיעור של 200% משכר שעה רגילה.