הלנת שכר ואי מתן תלושים
אהלן, עבדתי חודשיים בגלידרייה(אוגוסט ספטמבר) והמעסיק עושה לי את המוות עם השכר. רק לפני כחודש(חודשיים לאחר שהתפטרתי) הוא אמר שהוא הכין לי צ'ק, כשהגעתי לקחת את הצ'ק ראיתי שהסכום הוא על פחות מחצי ממה שמגיע לי. כמובן שעברו חודשיים כיוון מסנן שיחות והודעות. הוא סירב כמובן באותו רגע לדבר על השכר. לאחר ששלחתי הודעה עם הסכומים שהוא חייב לי הוא אמר שזה לא עובד ככה והוא יבדוק(יש איזה משמרת או שתיים שלא מופיעות במערכת כיוון שהוא לא הכניס אותי במשמרות הראשונות). בנוסף גם ביקשתי את התלושי שכר. לאחר כמה שבועות הוא הודיע לי שהצ'ק מוכן וצריך לבוא לקחת. היום קיבלתי מכתב חיוב מביטוח לאומי על החודשים האלה- התקשרתי לוודא שהוא הוציא לי שני תלושי שכר ואמר שהוא הוציא רק אחד וסירב להוציא שניים(צעק שהחוק לא מעניין אותו והוא לא עובד אצלי וזה מה שאקבל ושלא מעניין אותו שביטוח לאומי רוצה כסף-השיחה מוקלטת). כמובן שהסכום שהוא הכין בצ'ק הנוכחי שממתין לי-עדיין לא מכסה את הסכום המלא שהוא חייב לי. הסיבה שזה נגרר כל כך היא בגלל שהוא לא עונה להודעות או לשיחות וכל הזמן מסנן, הייתי צריך לדבר עם אחי שמכיר אותו על מנת שיצליח לתפוס אותו ויגרום לו להכין צ'ק אבל עדיין הסכומים לא מתאימים לפי החישובים. מבחינת חומרים שיש לי(למקרה של תביעה)-לפני חודש הפלאפון שלי עבר איפוס ולכן אין לי את כל החומרים אבל מה שיש- הקלטת השיחה איתו, הקלטת שיחות עם אחי שאני מבקש שיפנה אליו ומסביר לו מה הבעיות, צילומי מסך של הודעות שהוא מתעלם מהם וביניהם דרישת סכום ותלושי שכר. כמו כן כל המשמרות שעשיתי רשומות אצלי. כרגע ההפרש בין מה שהוא נתן למה שמגיע הוא בסביבות ה100 ש"ח ועוד יש את הסכום שאני מחויב לביטוח לאומי כי הוא לא שילם עליי. מה האפשרויות שלי לפעול מולו? איזה צעדים הכי טוב לבצע עכשיו ואם אני מחליט לתבוע אותו, על איזה סכומים אני יוכל לתבוע? אני יודע שאי הוצאת תלוש שכר לפי החוק מאפשרת מתן פיצויים עד ל5000 ש"ח.
בנסיבות המתוארות יש עילת תביעה לכאורה נגד המעסיק. מומלץ מאוד לפנות לייעוץ משפטי ולהגיש את התביעה באמצעות עורך דין