מוטי

פיצויי פיטורים

שלום רב, הנני מקבל בעבודה שעות נוספות גלובליות בשכר חודשי קבוע, האם סכום זה ייחשב לפיצויי פיטורים? האם מסכום זה המעביד אמור להפריש לפנסיה?האם מגיע לי פצויי פיטורים במידה והנני הולך להיות עצמאי? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מרכיבי השכר לחישוב פיצויי פיטורין הם: שכר יסוד, תוספת ותק, תוספת יוקר המחיה, תוספת משפחה, תוספת מחלקתית ותוספת מקצועית. שעות נוספות- תשלום מותנה שאין לכלול אותו בשכר, גם לא תוספת שעות נוספות גלובלית. רק כאשר התוספת היא פיקטיבית בתלוש יש לחשב כחלק משכר היסוד ולא כתוספת.