עדי

הריון ולידה

בוקר טוב. הייתי מעוניינת לדעת האם במהלך שמירת ההריון וחופשת הלידה צריך המעסיק להמשיך לשלם לי פנסיה. כמו כן אשמח באילו תנאים אני זכאית לקבל פיצויים מהמעסיק במידה ואני מתפטרת למטרת גידול הילד. תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

עובדת בשמירת הריון צריכה להפקיד את חלקה והמעביד צריך להפקיד את חלקו אחרי שהפקידה העובדת את חלקה. במהלך חופשת הלידה ממשיכה העובדת לצבור זכויות סוציאליות המוקנות על פי הוותק (כמו דמי הבראה, חופשה שנתית, ימי מחלה ופיצויי פיטורים) וצבירת הוותק לא נעצרת בגלל היציאה לחופשת לידה. יחד עם זאת, תקופת חופשת הלידה לא נספרת לצורך חישוב זכאות העובדת לימי חופשה שנתית במהלך השנה שבה יצאה לחופשת הלידה (להבדיל מהמשך צבירת הותק). כמו כן, זכאית העובדת להמשך הפרשות מן המעביד להסדר הפנסיוני וקרן השתלמות. בהתאם לסעיף 7 לחוק פיצוי פיטורים : "התפטרה עובדת, תוך תשעה חדשים מיום שילדה, על מנת לטפל בילדה – יראו לענין חוק זה את התפטרותה כפיטורים". לצורך קבלת פיצוי פיטורים צריכה העובדת להשלים שנת עבודה.