לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מורן

חל"ת בזמן מכירת החברה וחילופי מעסיקים

אני עובדת בחברה כ 4 שנים לפני כשבוע החברה נמכרה. אני נמצאת כרגע בחופשה ללא תשלום לאחר חופשת לידה צפי לחזרה לעבודה 1.2.15 לפי מה שהבנתי כל העובדים צפויים לקבל מכתבי פיטורים ב 1.2.15 מהן הזכויות שלי כעובדת לאחר חל"ד / חל"ת ? האם אני עדיין מוגנת בפני פיטורים גם אם המעסיקים התחלפו ? אשמח לדעת מה אומר החוק לעובדת במצב כמו שלי. תודה

עו"ד גל גורודיסקי

מעביד אינו רשאי לפטר עובדת בחופשת לידה עד לאחר 60 יום מסיום חופשת הלידה. על עובדת המפוטרת בהיריון ללא אישור כאמור להגיש תביעה להחזרתה לעבודה ולחילופין לתשלום שכר מלא עד 60 יום לאחר חופשת לידה.במהלך חופשה המשולמת על ידי המעביד - על המעביד לשלם לעובד את כל הזכויות הנלוות. כאשר החופשה אינה משולמת על ידי המעביד, כגון חופשות המשולמות על ידי המוסד לביטוח לאומי (למשל, חופשת לידה או שמירת הריון) או כגון חופשה ללא תשלום, העובד אינו זכאי לזכויות נלוות בתקופת חופשות כאלה. מעביד אינו רשאי להרע את תנאי עבודה לאחר חזרה מחופשת לידה. המעביד חייב לשלם את השכר 60 יום לאחר תום חופשת הלידה בנוסף להודעה מוקדמת של 30 יום ולאחר מכן זכאית העובדת לפיצויי פיטורים.סעיף 30(א) לחוק הגנת השכר, התשי"ח-1958, קובע כי כאשר עבר מפעל מיד ליד או חולק או מוזג, אחראי גם המעביד החדש לתשלום שכר עבודה ולתשלומים לקופת גמל המגיעים מן המעביד הקודם. לאחר חילופי מעבידים נשמר הוותק של העובד מיום תחילת עבודתו באותו מקום עבודה, לעניין חופשה שנתית ודמי הבראה, אולם "רצף זכויות" זה נשמר רק לענין אורך תקופת העבודה (הוותק) שילקח בחשבון ולא לענין אפשרות חיוב המעביד החדש ביתרת חופשה או דמי הבראה שנצברו לזכות העובד עד ליום בו חל חילוף המעבידים. בכדי לבחון את זכויותייך באופן מקיף מומלץ לפנות לייעוץ משפטי.

מורן

אבל אם אני כרגע בחופשה ללא תשלום ( ילדתי לפני כ5 חודשים) , ומתכוונת לחזור בחודש הבא לעבודה האם המעסיק החדש חייב להעסיק אותי 60 ימים 30 ימי הודעה מוקדמת?

עו"ד גל גורודיסקי

הזכות להיות מוגנת מפיטורין ניתנת לאישה לאחר שעבדה שישה חודשים לפחות אצל המעסיק. במידה וכך, היא זכאית למה שנקרא "תקופה מוגנית מפיטורין" הכוללת את תקופת ההריון, תקופת חופשת הלידה ו- 60 ימים נוספים לאחר חופשת הלידה. למעסיק שמורה הזכות לפטר עובדת אם סיבת הפיטורין איננה ההריון או הלידה עצמם. אם ישנם למשל פיטורים קולקטיבים של עובדים, הוא יוכל לומר למשרד הרווחה כי סיבת הפיטורין איננה ההריון ולראיה העובדים האחרים המפוטרים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה