התפטרות לאחר תאונת עבודה
שלום רב, אני נמצא כבר 3 חודשים בבית עקב תאונת דרכים שבצעתי בדרך לעבודה ושהוכרה כתאונת עבודה גם ע"י ביטוח לאומי. הפגיעה אצלי היא בגב ובצוואר המלווה בכאבים עזים ומאחר ואני עובד במשרה מלאה בעבודה משרדית המצריכה ישיבה ממושכת שאיני מסוגל לה. שאלותי הם : 1) במידה ואחליט להתפטר ולא לחזור לעבודה האם גם במקרה זה אצטרך לתת הודעה מוקדמת או בגלל המצב הרפואי ההתפטרות היא מיידית מרגע הודעתי? כי סביר להניח שגם אם אצטרך לתת 30 יום הודעה מוקדמת אקבל מהרופא חופש מחלה עקב מצבי ולא אהיה בעבודה,וכל ההודעה המוקדמת תהיה בעצם מחלה. 2) האם במצב זה יתכן מצב כלשהו שאני יכול להיות מתפטר בגין מפוטר ולקבל זכויות של מפוטר? 3) האם עלי להביא אישורים כלשהם מרופא על מצבי על מנת שאוכל להתפטר ללא הודעה מוקדמת או כדין מפוטר? מה עושים במצב כזה שאיני מסוגל לחזור לעבודה ולעבוד משרה מלאה? תודה
ככלל, עובד אינו חייב להשלים את תקופת ההודעה המוקדמת שנתן להתפטרות במקרה בו הוא חולה במהלכה. כמו כן, סע' 6 לחוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שמתפטר עקב מצב בריאותי לקוי, לאחר שנבדקו הממצאים הרפואיים, תנאי העבודה ושאר הנסיבות, זכאי להתייחסות של פיטורים גם בעת התפטרות. על מנת לקבל תמונה מדויקת יותר, נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטיים. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.