לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דנאל

הפסקת אוכל \ שעות נוספות

שלום רב, -בחוזה האישי שלי כתוב:"יום עבודה רגיל לעובד הינו בן 9 שעות ואינו כולל הפסקת אוכל אשר לא תחשבנה במניין שעות העבודה" שעות העבודה שלי בחוזה הן 09:00-18:00. האם זה אומר שבמשך 9 שעות איני זכאי להפסקת אוכל? האם זה אומר שעלי לעבוד 9.5 שעות כדי לצאת להפסקה של חצי שעה? האם חוקי? -בחוזה האישי שלי כתוב:"עובדים גלובליים, אינם זכאים לתשלום עבור שעות נוספות". תחת היקף המשרה כתוב:"חודשי". האם איני זכאי לש.נוספות או שיש הבדל בין גלובלי לחודשי? בתודה רבה מראש, דנאל.

עו"ד גל גורודיסקי

עובד שאינו מועסק בעבודות כפיים מותר להעסיקו: 1. בכל יום מימי השבוע - 8 שעות ללא הפסקה (או 9 שעות במקרה שהעובד מועסק במקום שעובדים בו 5 ימים בשבוע). 2. ביום שלפני המנוחה השבועית וביום שלפני חג - 7 שעות ללא הפסקה. יצוין כי אם קיים במקום העבודה הסכם קיבוצי מיוחד/ענפי, צו הרחבה ענפי, חוזה עבודה אישי או נוהג הקובעים הוראות מטיבות לעניין הפסקות, הרי שתחול כמובן ההוראה המטיבה. על פי החוק עובד זכאי לגמול שעות נוספות על עבודה מעל 8 שעות ליום או מעל 43 שעות בשבוע. תוספת שעות נוספות גלובלית היא כדין אם היא משולמת כרכיב נפרד בתלוש השכר ואם התשלום מתאים לסכום השעות שהעובד עבד בפועל. תוספת בגין שעות נוספות גלובליות אינה יכולה לשמש את המעסיק כדי להתחמק מתשלום גמול שעות נוספות כאשר היא נמוכה מדי. מצד שני תוספת שעות נוספות גלובלית גבוהה מדי עשויה לשמש את המעסיק כדי להתחמק מתשלום זכויות נלוות על כל השכר שכן זכויות נלוות כגון פיצויי פיטורים חופשה וכדומה מחושבים רק לפי שכר היסוד וללא תוספות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה