פנסית חובה ופיצויים
המעסיק שלי שכר עו"ד פרטי עקב תלונות עובדים על אי סדרים בתלושי שכר וזה מצא כי נעשו לי טעויות בדמי הבראה אשר שולמו לי ובנוסף נמצא כי יש 2000 ש"ח הפרש שלא הופרש כראוי כאשר חלק מזה המעסיק יעביר וחלק אני.כעת המעסיק רוצה להוריד לי את הסכום הזה רטרואקטיבית מהמשכורת.אני עובדת במקום 6 שנים. שכרי שולם בסדר במשך השנים אך בהפרשות לפנסיה חובה(אין תנאים סוציאלים מעבר) כנראה לא. האם אוכל לבקש את הסכום לתוך המשכורת שלי? במקום שיורידו לי רטרואקטיבית והמעסיק ישלם רטרואקטיבית?אני לא מעוניינת ללכת לבדיקות מעבר רק רוצה לדעת אם אני יכולה לבקש כזה דבר מהמעסיק.
מעסיק חייב להפקיד להסדר פנסיוני על שם העובד בהתאם לצו ההרחבה בדבר פנסיה חובה החל על כל העובדים. מועד ההפקדה לפנסיה הוא 6 חודשים מיום תחילת עבודה או אם יש לך הסדר קיים אז 3 חודשים מיום תחילת עבודה ובאופן רטרואקטיבי מתחילתה. במקרה שהמעסיק לא העביר את הסכומים לגוף המוסדי בזמן, ייחשב כל השכר, שעבורו מופרשים הסכומים לביטוח הפנסיוני, כשכר מולן (גם אם השכר עצמו שולם בזמן ולא היה מולן. החובה להעביר את הסכומים במועד הנ"ל חלה גם על הסכומים שהמעסיק ניכה משכר העובד וגם על הסכומים שעל המעסיק להעביר לביטוח הפנסיוני מבלי לנכות משכר העובד (למשל חלקו של המעסיק בביטוח הפנסיוני, כולל תשלום רכיב הפיצויים. ניתן לתבוע רטרואקטיבית את הסכומים שהיה על המעביד להעביר לגוף המוסדי (בדרך כלל 6% מהשכר ברוטו) ואת הנזקים האחרים שנגרמו כתוצאה מהתנערות המעביד מחובתו.קבלת החלטות לגבי הסדר פנסיוני כרוכה בשיקולים אישיים רבים המשפיעים על התוצאה. להחלטות של עובד בקשר עם ההסדר הפנסיוני שלו משמעות כבדה מבחינה כספית. החלטה שגויה יכולה לגרום נזקים כספיים עצומים לפנסיה. לכן יש לקבל ייעוץ משפטי או ייעוץ פנסיוני מיועץ בלתי תלוי לגבי אופן מימוש הזכויות הפנסיוניות.