לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ננ

ימי מחלה בהריון

אני בשבוע 25 להריון בחופש מחלה מזה שבוע עקב פריצות דיסק. קיבלתי מהאורטופד עוד שבוע אך מהעבודה שלי נמסר כי אין לי יותר ימי מחלה לניצול מי אמור לשלם לי על הימים הללו? ועוד דבר הבנתי כי לפני קבלת שמירת הריון אני אמורה לקבל 30 ימי "מנוחה" כהגדרת הרופא.... וגם כאן מי משלם במידה וזה יהיה מצבי?

עו"ד גל גורודיסקי

על פי חוק דמי מחלה, תקופת הזכאות לדמי מחלה לא תעלה על תקופה מצטברת של יום וחצי לכל חודש עבודה שבו עבד העובד אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה ולא יותר מ-90 ימים בניכוי התקופה שבעדה קיבל העובד דמי מחלה. המשמעות היא שעובד שמיצה את מכסת ימי המחלה הצבורים שלו, לא יהיה זכאי על פי חוק לקבל שכר עבור ימי היעדרות נוספים. במקרה שבהסכם עבודה קיבוצי או בחוזה העבודה האישי נקבעו הוראות מיטיבות מאלו הקבועות בחוק, יחולו ההוראות המיטיבות. עובדת המציגה אישור רפואי על שמירת הריון זכאית לגמלת שמירת הריון מהמוסד לביטוח לאומי כאשר תקופת השמירה הראשונה לא תפחת מ-30 ימים רצופים. אם קיימת הפסקה בשמירת ההיריון, כל תקופה נוספת של שמירת היריון לא תפחת מ-14 ימים לפחות. שמירת הריון לתקופה קצרה יותר תחשב על חשבון חופשת מחלה.

מלי

היי הייתי רוצה לדעת אם אני עובדת גלובאלית ומקבלת שמירת הריון מה יהיה השכר שאני יהיה זכאית אליו?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה