לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נעימה גדסי

עסק שנמכר מהן הזכויות שמגיעות לי בתור עובדת

המעסיק מכר את העסק- מה אני צריכה לדרוש ממנו ומהן הזכויות שלי

עו"ד גל גורודיסקי

במקרים של חילופי מעסיקים, פעמים רבות נפתח חלון הזדמנויות בו יכול העובד להתפטר תוך שהוא זכאי לקבל את פיצויי פיטוריו, זאת הואיל והפסיקה הרחיבה וקבעה כי באופן כללי, ניתן יהיה לראות בהתפטרות עקב חילופי מעבידים כנסיבות העונות על דרישות סעיף 11(א) לחוק (כך נקבע בדב"ע נד/1-4, ההסתדרותהכללית נ' התעשייה האווירית לישראל בע"מ). אשר על כן, עובד אשר מתפטר ממקום עבודתו בשל חילופי מעבידים, יהיה זכאי לתשלום פיצויי פיטוריו, זאת אלא אם הוכיח המעסיק כי בפועל לא היה שינוי בתנאי העבודה באופן כללי.כשבמקום העבודה מתחלף המעסיק נשמר לעובד ותק העבודה שלו במקום העבודה. כלומר אין בחילופי המעסיקים כדי לקטוע את רצף תקופת העבודה והוותק ממשיך להצטבר לעובד מהמועד בו החל לעבוד במקום העבודה עבור המעסיק הראשון. סעיף 1(א) לחוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 קובע כי בעת פיטורי העובד יחושבו פיצויי הפיטורים עפ"י תקופת העבודה כולה, לרבות העבודה עבור המעסיק הראשון במקום העבודה. הוראת חוק זו גוברת על כל התניה בחוזה עבודה או בהסכם קיבוצי אשר גורעת ממנה. פיצויי הפיטורים ישולמו ע"י המעסיק האחרון, אשר פיטר את העובד, בגין תקופת העבודה של העובד תחתיו ובגין תקופת העבודה של העובד תחת המעסיק הקודם באותו מקום עבודה, אלא אם כן המעסיק הקודם כבר שילם לעובד את פיצויי הפיטורים בגין תקופת העבודה שקדמה לחילופי המעסיק, במקרה זה יופחת סכום זה מפיצויי הפיטורים של העובד המגיעים לו מהמעסיק האחרון (ע"ע 248/99 סעדיה נגר נ' גיאה). בדומה לזכות לפיצויי פיטורים, כך גם זכויות העובד האחרות יישמרו במצב של חילופי מעסיקים במקום העבודה. לאור עקרון שמירת רצף הזכויות המקובל במשפט העבודה יישמרו זכויותיו של עובד בחישוב ימי חופשה, לפי חוק חופשה שנתית תשי"א-1951 וזכויותיו של העובד לפי חוק הגנת השכר, התשי"ח-1958. כלומר, בשל חילופי מעסיקים במקום העבודה המעסיק החדש לא יכול לפגוע בזכויות אלה של העובד.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה