לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שלומי

פיטורין ומילואים

שלום, לפני שבוע הודיעה לי המנהלת כי ברצונה לסיים את העסקתי. לא היה ברור אם העסקתי תסתים עם תום החוזה ב30.4 או בתאריך אחר מוקדם או מאוחר יותר. עדיין לא קיבלתי הודעה בכתב וזאת על אף שפניתי גם בכתב למנהלת משאבי אנוש בבקשה לקבל מכתב הודעה בכתב על הפיטורין. המנהלת ציינה כי הסיבה לפיטורין היא שעבודתי לא עומדת בציפיות, אני נעדר הרבה ולא מבצע עבודה כמו שצריך. הסברתי שאני לא נעדר ללא סיבה מוצדקת (רוב ההיעדרויות הן בשל מילואים ומיעוטן בשל ימי מחלה, כמעט ולא ניצלתי ימי חופשה). בשבוע שלפני השיחה הייתי במילואים יומיים וגם למחרת השיחה הייתי יומיים במילואים (על הכל הודעתי מראש למנהלת). האם הפיטורין חוקיים? האם מותר שלא לחדש את חוזה העבודה אם שירתי במילואים בחודש שלפני סיום החוזה (משך שירות של יומיים)? האם אני זכאי לפיצויים בגלל פיטורין אלו? האם שיחה זו עם המנהלת נחשבת ל"שימוע"? לא קיבלתי הודעה מראש שמדובר בשימוע ו\או סיכום בכתב של השיחה ו\או מכתב מקדים שמציין את נושא השיחה. איך אני יכול לקבל את ההודעה בכתב על הפיטורין, בינתיים אני לא יודע בכלל מתי אני מסיים את עבודתי. תודה, שלומי

עו"ד גל גורודיסקי

עפ"י חוק הודעה מוקדמת מעסיק המעוניין לפטר עובד עליו לתת לעובד הודעה מוקדמת בכתב, כזו שתציין את כניסת הפיטורים לתוקף. יש לבחון את נסיבות המקרה הספציפי על מנת לדעת האם קיימת הפרות דין מצד המעסיק שיש בהן די על מנת להגיש תביעה כנגד המעסיק (לרבות לאור הפרת חובה השימוע וביצוע פיטורין שלא כדין לאור יציאה למילואים). בנסיבות המתוארות מומלץ לפנות לייעוץ משפטי, לרבות לאור העובדה שיכול להיות שקיימת עילה לתביעה כספית מול המעסיק.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה