משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודההתפטרות בלי חוזה

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

התפטרות בלי חוזה

שיר
שירה

שלום, ילדתי לפני חודשיים ואני רוצה להתפטר לצורך גידול הילד בבית. אני עובדת אצל המעסיק 6 שנים ובחיים לא חתמנו על חוזה באם בכל מקרה אני זכאית לפיצויים שלי? ומתי אני צריכה להודיע למעסיק . תודה

RE:
עו&
עו"ד גל גורודיסקי

על-פי סעיף 7 לחוק פיצויי פיטורים, עובדת (ובתנאים מסוימים גם עובד) שהתפטרה תוך 9 חודשים מיום הלידה על-מנת לטפל בילדה, זכאית לקבל פיצויי פיטורים (בתנאי שהתקיימו יחסי עובדת-מעביד בינה לבין המעסיק במשך שנה לפחות). על העובד/ת להודיע בכתב למעסיק על ההתפטרות לצורך טיפול בילד תוך מתן התראה מוקדמת. מומלץ למסור את מכתב ההתפטרות כך שמועד ההתפטרות בפועל (תום תקופת ההתראה המוקדמת) יהיה בתוך טווח 9 חודשים מיום הלידה.