לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליטל

הרעת תנאים בחוזה לתקופה קצובה

שלום, אני מועסקת בחוזה לתקופה קצובה שהוארך כבר מספר פעמים (סהכ תקופת העבודה שלי מסתכמת עד היום בשנתיים וארבעה חודשים). חזרתי מחופשת לידה בינואר האחרון וחתמתי על חוזה שתוקפו עד אוגוסט 2015. כרגע אני נדרשת לחתום על חוזה חדש שאומר שמקצצים לי את שעות העבודה- וישנה כמובן פגיעה משמעותית בשכר. אינני מסכימה לתנאים האלה ושאלתי היא מה עליי לעשות? אינני מעוניינת להתפטר. האם אני יכולה להודיע למעסיק שאינני מסכימה לתנאים ובמידה והוא לא יהיה מעוניין להעסיק אותי בתנאים הקיימים הוא יצטרך לפטר אותי? מה קורה במצב של פיטורים באמצע חוזה לתקופה קצובה? אשמח לדעת מהן זכויותי ולמה אני זכאית

עו"ד גל גורודיסקי

חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעסיק לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה. פגיעה משמעותית בשכר מהווה על פניו הרעת תנאים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה