זימון לשימוע במפתיע
שלום, היום קיבלתי זימון לשימוע שהיה אמור להיערך מחר. ביקשתי דחייה ליום חמישי לאפשר לי מספיק זמן להיערך. בזימון צוינו 4 נקודות שלטענתם אני לא עמדתי בציפיות, 3 נקודות מקצועיות ו-1 בין-אישית. אני בתפקיד בכיר בחברת סטארט-אפ באיזור תל אביב. אני עובד בחברה 6 חודשים. לאחר 3.5 חודשים (בסוף תקופת ניסיון של 3 חודשים), היתה לי שיחה עם המנכ"ל (שגייס אותי) והמנהל הישיר. בשיחה נאמרו שני דברים: אחד שבתפקיד הנוכחי (הקודם), לא שמתי לב מספיק לפרטים של המוצר תוכנה שאנחנו מספקים, אבל בגלל שרואים שהתשוקה שלי והיכולות שלי באות הרבה לידי ביטוי בשיתופי פעולה ועבודה עם ספקים שותפים, הציעו לשנות לי את התפקיד למשהו יותר משקף ושככה נוכל לעבוד יחד בצורה מצוינת. 1. בהגדרת התפקיד החדש לא הוגדרו שני נושאים מקצועיים שצוינו בזימון לשימוע. כלומר, 2 מתוך 3 נקודות מקצועיות שהועלו על כתב לא היו כלולים בהגדרת התפקיד החדש - כלומר, לא ברור לי איך ניתן לשפוט אותי על דברים שלא כלולים בהגדרת תפקיד (ובשיחת סוף תקופת הניסיון לא הוזכרו כלל נושאים אלו!!) 2. הנקודה השלישית היא נושא שביצועה כרוך בעבודה מול לפחות 3 אנשים אחרים תחת תיעדוף שלא מוגדר על ידי, אלא ע"י הממונה הישיר שלי - כלומר, שוב, אחריות לא יכולה ליפול עלי ישירות אם אני תלוי בהגדרת סדר עדיפויות ע"י מישהו אחר. 3. הנושא השלישי הוא האי יכולת לנהל מערכת יחסים טובה עם המנהלים והעובדים האחרים בחברה - כלומר, כולם בחברה לא יכולים לעבוד איתי - זהו דבר הזוי, חוץ מהמנהל הישיר שלי, יש לי מערכת יחסים מעולה עם יתר העובדים, המנהלים האחרים כולל המנכ"ל ויתר החברה. זה נכון שלי ולמנהל הישיר שלי יש דינמיקה לא פשוטה. לסיכום, אני מרגיש שהחברה רוצה לקצץ, לפטר אותי כי זה נוח להם ומתאים לכיוון של הורדת עלויות ומשתמשים במנגנון של שימוע על נושאים שלא מספקים רק כדי לסיים את התהליך. בנוסף, לפני קבלת המכתב, לא נאמר לי דבר על הנושאים האלו שאני לא מבצע אותם כנדרש או כצפוי - כלומר לא הוגדרו מטרות ברורות שאני אוכל לבצעם. דבר אחר, המנהל הישיר לא ביצע שום פגישה ניהולית איתי במהלך החודשיים האחרונים. אני קצת אובד עצות ואשמח להכוונה. ש