יעל

פיטורי עובד חולה בשל קיצוצים

היי, בחברה שלנו מחלקות רבות. בשל קיצוצים סוגרים מחלקה אחת ומפטרים את כל העובדים במחלקה זו. אחת העובדות חולה ומקבלת טיפולים. האם מאחר והפיטורין הם בשל קיצוצים זה אפשרי או שבגלל שזו מחלקה אחת בתוך חברה הם חייבים להעביר אותה למחלקה קיימת על מנת שלא לפטר?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מעסיק אינו רשאי לפטר עובד בתקופת ימי המחלה הצבורים לזכותו על פי חוק או הסכם אולם אין מניעה לעשות כן לאחר מכן בכפוף לחובת תום הלב ותשלום כל זכויותיו של העובד. כמו כן, מעסיק אינו רשאי לכלול ימי מחלה בתקופת הודעה מוקדמת לפיטורים. עובד אינו חייב להשלים את תקופת ההודעה המוקדמת שנתן להתפטרות במקרה בו הוא חולה במהלכה. חברות ומפעלים רבים נמצאים בפני תהליכים של צמצומים והבראה אשר ישפיעו באופן ישיר על תנאי העובדה של העובדים. טעות רווחת, הן בקרב עובדים והן בקרב מעסיקים, היא כי המשבר נותן "אישור" למעסיקים לסטות מהנורמות הקבועות בדין ולנהוג באופן שונה ככל שהדברים אמורים בזכויות העובדים. חשוב לציין, כי לעומת סגירה טוטלית של מפעל, סגירת מחלקה בתוך מפעל היא סוג של פיטורי צמצום. הרי מקום העבודה ממשיך לתפקד ולהעסיק עובדים, ואין הכרח שבעקבות סגירת מחלקה יפוטרו רק עובדים של המחלקה האמורה. משום כך, סגירת מחלקה כן מחייבת עריכת שימוע, שבמקרה כזה יכול להיות רב חשיבות ואף קריטי. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנושא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה