משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהשעות נוספות לשכר גלובלי

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

שעות נוספות לשכר גלובלי

נטע
נטע

שלום, אני עובדת בחברה בה חוזה העסקתי הינו גלובלי. האם אני זכאית לתשלום בגין שעות נוספות? אני בתפקיד ניהולי, אך שכרי הינו בערך כשכר הממוצע במשק. תודה!

RE:
עו&
עו"ד גל גורודיסקי

תוספת שעות נוספות גלובליות נועדה למנוע חישוב חודשי של התשלום עבור השעות הנוספות. תוספת שעות נוספות גלובלית היא כדין אם היא משולמת כרכיב נפרד בתלוש השכר ואם התשלום מתאים לסכום השעות שהעובד עבד בפועל. תוספת בגין שעות נוספות גלובליות אינה יכולה לשמש את המעסיק כדי להתחמק מתשלום גמול שעות נוספות כאשר היא נמוכה מדי. מצד שני תוספת שעות נוספות גלובלית גבוהה מדי עשויה לשמש את המעסיק כדי להתחמק מתשלום זכויות נלוות על כל השכר שכן זכויות נלוות כגון פיצויי פיטורים חופשה וכדומה מחושבים רק לפי שכר היסוד וללא תוספות.