משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

מסירת תלוש

איל
אילנה

שלום, רציתי לבדוק מתי על המעסיק למסור את העתק התלוש לעובד? האם הוא חייב למסור את העתק התלוש בזמן תשלום השכר? המעסיק טוען כי רק לאחר ה-15 לחודש

RE:
עו&
עו"ד גל גורודיסקי

תיקון 24 לחוק הגנת השכר מסדיר את נושא תלוש השכר לרבות: מועד מסירת תלוש השכר והנושאים החייבים להיות מצוינים בתוך תלוש השכר עצמו, ולעניין זה: 1. המעסיק חייב למסור לעובד תלוש שכר באופן הבא: לעובד במשכורת חייב המעסיק למסור תלוש שכר עד ליום ה -9 לחודש, ולעובד בשכר חייב המעסיק למסור תלוש שכר בתום מחצית החודש בו הועסק העובד +9 ימים נוספים. 2. המעסיק חייב לנהל פנקס שכר בדבר שכר העבודה המגיע לעובדים ופרטי השכר ששולם להם. כמו כן נקבע כי אי מסירת תלוש שכר לעובד, או מסירת תלוש שכר שאינו כולל את כל הפרטים המצויינים בחוק - מהווה עבירה פלילית. עובד שלא קיבל תלוש שכר, יוכל לתבוע פיצוי בתביעה אזרחית בגובה של עד 5,000 ₪ בגין כל תלוש שכר שלא נמסר לו.

RE:RE:
קוב
קובי

אז אם כבר 3 חודשים מורחים אותי בקטע של התלושים אני יכול לתבוע או יכולים להגיד שלא באתי לקחת ?