לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורלי

פיטורים

גל שלום, כיום אני עובדת בנק ארעית עם וותק של כ3 שנים ,החוזה הוא עד 5 שנים בבנק ולאחר מכן מחליטים אם לאשר לך קביעות או הפסקת העסקה.אני אישית עובדת במוקד הטלפוני ובמידה ואני רוצה לעבור מסיבה כזאת או אחרת לאגף אחר בבנק כגון סניף,החוזה מתקצר אוטומטית ל3 שנים.המיקום של העבודה כיום בראשון לציון ואני מתגוררת באשקלון ,מה שמצריך ממני להוציא 1000שח יותר על נסיעות לעומת מה שאני מקבלת בהחזרים.השאלה שלי אם אני יכולה לבקש להעבור למשרה שקרובה לבית (שבקרה שלי זה רק סניף)בגלל שלא משתלם לי הנסיעות ואם לא מאשרים או אם כתוצאה מהאישור מתקצר לי החוזה ואז נגמרת לי העסקה האם זה נקרא פיטורים מצד המעסיק?או שהם יכולים לחייב אותי להשאר במשרה הנוכחית למרות שאני לא מקבלת החזרים מלאים? אודה לייעוץ בעניין. תודה מראש.

עו"ד גל גורודיסקי

על פי צו הרחבה כללי במשק, עובד זכאי להחזר הוצאות עבור נסיעות לעבודה ובחזרה, במחיר המינימלי שניתן לבצע נסיעה זאת בתחבורה ציבורית ועד תקרה של כ-26.40 ₪ ליום עבודה. הפסיקה קבעה כי עובד זכאי להוצאות נסיעה אם המרחק מביתו לעבודה עולה על 500 מטר (חצי קילומטר). הצדדים להסכם העבודה רשאים להסכים ביניהם, כמובן, על הסדר טוב יותר עבור העובד, לרבות רכב צמוד חניון וכו' אולם אין חובה כזאת. הפסיקה קבעה כי ניתן להסכים שתשלום הוצאות הנסיעה יהיה כלול בשכר אולם לא ניתן להסכים שלא ישולם החזר נסיעות. ככלל, סיום העסקה ביוזמת המעסיק מהווה פיטורים שמזכים אותך בכל הזכויות הנובעות מכך. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על מנת לבחון את הנסיבות המתוארות באופן מלא ולקבל חוות דעת משפטית רלוונטית לנסיבות העניין הספציפי שלך.

אורלי

ראשית כל תודה על המענה המהיר,אולי לא הסברתי נכון,אני יודעת שהם משלמים לי לפי חוק,השאלה אם הם משלמים לי כרגע את המקסימום שניתן וזה לא משתלם לי ואני מבקשת לעבור למקום קרוב יותר ואין תקן ואז כתוצאה מכך אני מחליטה לא להגיעה,האם זה סיבה לפיטורים מבחינתם או שבמקרה הנ"ל זה נחשב שאני מתפטרת?והאם יש לי זכות לא להגיע מהסיבה שלא משתלם לי למרות שעד עכשיו פעלתי ככה?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה