חופש עיסוק בעת התפטרות
שלום רב, אני מתכנן לעבוז את מקום העבודה הנוכחי לטובת מקום חדש בו מוצע לי גם תפקיד בכיר יותר וגם תנאים טובים יותר מן הסתם. ברצוני לשאול כמה שאלות: 1. המעסיק החדש מתחרה בחברה הנוכחית בתחום מסוים מכלל הפעילות - האם זה מגביל אותי הרי שבחוזה הנוכחי יש סעיף על אי תחרות ושמירה על סודיות עם התנייה לאי עיסוק בתחום במשך 12 חודשים לאחר עזיבתי 2. האם בשיחת התפטרות מחותי לגלות לאיזה חברה אני הולכת? האם אני יכול לומר שאינני מעוניין לגלות את זה לאור סיבות כאלו ואחרות? 3. יש לי רשימת לקוחות שלי שאני עובד איתם היום, סביר להניח שחלק יהיו גם לקוחות במקום החדש, ו/או אני ארצה ליצור קשר עם חלק מהלקוחות שיש לי היום לטובת סגירת עסקאות במקום החדש כי מדובר באותו התחום - האם חלה עליי מגבלה כלשהי? קראתי הרבה על הנושא , ולא חלים עליי חלק מהמקרים כגון: 1. לא בוצעה הכשרה מיוחדת לטובת התפקיד - המעסיק לא השקיע בעניין זה 2. לא סגור בחוזה היום ולא בוצע תשלום כלשהו (כמו פיצויים) בכדי שלא אעבוד אצל מתחרה תודה מראש
לא ניתן לענות על השאלה ללא בחינה ספציפית של חוזה העסקה שלך והנסיבות המיוחדות המאפיינות את המקרה האישי שלך. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בעניין.