משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודההחזרת בגדים בגמר חשבון

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

החזרת בגדים בגמר חשבון

נדב
נדב כהן

שלום, הייתי מועסק בעבודת אבטחה למשך כ-4 שנים. עכשיו, מפטרים אותנו כי קבלן אחר זכה במכרז למתקן שאנחנו מאבטחים. בעבודה דורשים ממני להחזיר את כל הביגוד שהגיע אלי, ואם לא אעשה כך, יורידו לי את זה מהגמר חשבון. אני בטוח שזה טריק של החברה, כי אין להם מושג מה הגיע למי, לא חתמנו מעולם על שום דבר. ולא היה בזה סדר. מי שרצה, ביקש, והאיש לוגיסטיקה דאג שיגיע אליו. האם יש להם זכות לעשות דבר כזה?

RE:
עו&
עו"ד גל גורודיסקי(נכתב ע"י: נדב כהן)

צו ההרחבה החדש בענף השמירה אינו מכיל הוראה המקנה למעסיק זכות לגבות מהעובד תשלום על אי החזרת הביגוד או הציוד, אולם, הוא קובע חובה של העובד להשיב לפחות סט אחד של ביגוד. צו ההרחבה הישן (2009) קבע כי עובד שלא השיב את בגדי העבודה, המעסיק רשאי היה לנכות משכרו האחרון של העובד תשלום בגין בגדי העבודה, עד לסכום של 150 ש"ח.