פיצויי פיטורין
שלום רב... מיזה כתשע שנים אני עובד בכפר נוער ובחודש מאי האחרון שוחח עמי מנהל הכפר (שסיים את תפקידו בסוף אותו חודש) לגבי כך שהנני מסיים את תפקידי בכפר כעובד קבוע עקב מחסור בתקנים. בשיחה זו גם נקבע שאמשיך לעבוד בכפר הנוער כעובד חיצוני ואמשיך להתגורר במקום ללא תשלום (לא שילמתי שכר דירה במהלך השנים שעבדתי בכפר מתוקף התפקיד שלי). קיבלתי מכתב סיום העסקה ולאחר כשבוע קיבלתי מכתב של ועדת הדיור שהתקיימה שמאששת את שהובטח לי ע"י מנהל הכפר היוצא. בחודש יוני נכנס לתפקיד מנהל כפר חדש שהחליט לקיים ועדת דיור נוספת שבה הוחלט שאני כן אשלם (למרות שיש לי הסכם עד סוף יוני 2016). גם הסבריי שהייתי נערך אחרת אלמלא ידעתי שאני אמור לשלם שכר דירה ושיש לי הסכם לא הועילו ומבחינתו אני אתחיל לשלם בספטמבר הקרוב. סיום עבודתי כעובד קבוע יהיה בסוף חודש אוגוסט ולאחר מכן אני אמור לקבל את כספי פיצויי הפיטורין שלי. הנני מתכוון לממש את ההסכם שהועבר לי ולא לשלם עד סוף יוני 2016. שאלתי היא האם , ברגע שאודיע על כוונתי זו , האם יכול אותו מנהל כפר חדש להשהות את מתן פיצויי הפיטורין שלי והאם יש לא "קייס" והוא יכול להפר את ההסכם מולי בנוגע לדירה ולשכר הדירה? לתשובתך ועזרתך אודה מקרב לב.... מוטי
בנסיבות המתוארות, יש לבחון את המקרה לגופו לרבות ההסדרים וההסכמים החלים על פי הנתונים הספציפיים של המקרה על מנת לקבל החלטה נכונה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי על יסוד: תלושי השכר, הפקדות פנסיוניות, הסכמי עבודה אם יש והודעה לעובד אם ניתנה.