יהודית לוי

חופשה כפויה

מנהל הסניף החליט בהודעה טלפונית שמחר אני יוצאת ליום חופש. האם זה חוקי ? זו הפעם השניה. ל]ני שנה זה קרה כך לשני עובדים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

ככלל, המעסיק הוא אשר קובע את מועדי החופשה. החופשה תהיה רצופה, אלא שבהסכמת העובד והמעסיק ובאישור ועד העובדים במקום, אם ישנו, אפשר לחלקה, ובלבד, שפרק אחד ממנה יהיה לפחות שבעה ימים. למרות זאת, המעסיק אינו רשאי להוציא את העובד ללא הסכמתו לחופשה ללא תשלום. מעסיק המאלץ את עובדו לצאת לחופשה ללא תשלום, המעסיק חייב לשלם את ימי החופשה והעובד רשאי לראות עצמו כמפוטר ולדרוש פיצויי פיטורים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה