הפרשה מהשכר לקרן הפנסיה - הכסף לא הגיע לקופה
שלום רב , בחצי שנה האחרונה עבדתי על ידי חברת השמה בחברת הייטק בתל אביב , לאחר חצי שנה החליטו לקלוט אותי לחברה שבה עבדתי בפגישתי עם הסוכן ביטוח התברר לי שבחצי שנה האחרונה שעבדתי על ידי חברת ההשמה הופרש כסף מהשכר שלי לטובת קרן פנסיה , ביטוח מנהלים וקרן השתלמות אך הכסף לא הגיע לקופת קרן הפנסיה שלי ( לביטוח מנהלים וקרן השתלמות הכסף הגיע ). קיבלתי אינסוף תירוצים מהסוכן ביטוח של חברת ההשמה למה הם לא מצליחים להוציא לי דו״ח מסודר על ההפקדות . בבירור עם חברת מגדל נאמר לי ( יש לי את זה במסמך רשמי ) שלא היו הפקדות לקופת קרן הפנסיה בחצי שנה האחרונה . מה עלי לעשות ? האם ללכת עם הנושא לבית משפט או לדבר שוב עם חברת ההשמה ולדרוש מהם את הכסף רטרואקטיבית כולל ריבית והצמדה ? מה קורה עם הוותק של הקופה האם זה חשוב ? תודה רבה , עמית דניאל
כאשר מעסיק אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעסיק. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות.יחד עם זאת, על מנת להשיב על השאלה נדרשים נתונים נוספים ובדיקת המסמכים הרלוונטים, לרבות תלושי שכר. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני.