נון

חופשה והבראה

התחלתי עבודתי בתאריך 27/4/14 בגן ילדים נקבע שכר קבוע (גלובלי) ללא התייחסות לשעות העבודה. עבדתי 5 ימי עבודה שלוש שעות בממוצע ליום. סיימתי עבודתי בתאריך 31/7/15 לאחר הודעה מוקדמת. ברצוני לדעת כיצד יחושבו הפיצויים ההבראה והחופשה השנתית.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מרכיבי השכר לחישוב פיצויי פיטורין: שכר יסוד, תוספת ותק, תוספת יוקר המחיה, תוספת משפחה, תוספת מחלקתית ותוספת מקצועית/ החישוב עצמו. בהתאם לס' 12 לחוק פיצויי פיטורין יש לקחת את השכר האחרון ואותו לכפול במס' השנים בהם עבדת. דמי הבראה משולמים לעובד בותק של שנה אחת במפעל - 5 ימי הבראה. את ימי ההבראה יש לכפול בתעריף הקבוע בצו ההרחבה- 378. לעניין החופשה- כמות ימי החופשה משתנה לפי הותק ולפי ימי העבודה בשבוע: ב-4 השנים הראשונות כמות ימי החופשה הם 12 לשנה לעובד 6 ימים בשבוע ו-10 לשנה לעובד 5 ימים בשבוע. כמות הימים עולה לפי הותק עד למקסימום של 20 יום בשנה לעובד 5 ימים בשבוע ו-24 יום בשנה לעובד 6 ימים בשבוע.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה