שלומית

ניצול חופשת מחלה

אני אמורה לצאת בעוד 3 ימים לחופשה של חודש ימים מהעבודה. כזו שתואמה מראש עם המשרד. בעקבות מצב בריאותי רעוע שניגרם לי מסטרס וחוסר שינה, רופא המשפחה החליט שעלי לנוח מהעבודה במשך שבועיים. והוא גם נתן לי אתמול חופשת מחלה לצורך כך. שאלתי היא: האם אוכל למעשה להשתמש בימי המחלה האלו כחלק מתשלום החופשה שמראש סיכמתי עם המשרד? במקום שירדו לי ימי חופש / כסף? מתי עלי להגיש למשרד את טופס חופשת המחלה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

אין בעיה להמציא למדור שכר בחברה שלך את אישורי המחלה ולהשתמש בהם. תשומת ליבך כי על פי סעיף 2 לחוק דמי מחלה, התשל"ו – 1976 עובד זכאי לקבל מחצית מדמי המחלה רק בעד הימים השני והשלישי להיעדרו ותשלום מלא החל מהיום הרביעי. דמי המחלה יהיו בגובה שכר העבודה שהיה העובד זכאי לקבל אילו המשיך בעבודתו. בהיעדר הסדר מיטיב אחר לעובד, אין חובת תשלום למעסיק עבור יום המחלה הראשון.

שלומית

ומתי אני מחויבת להעביר להם את טופס חושפשת המחלה? לפי שאני יוצאת לחופשה או שאפשר אחרי שאני חוזרת למשרד לאחר החופשה? תודה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה