מעיין

תשלום עבור חופשה בחול המועד

שלום, התחלתי לעבוד במקום הנוכחי ב 10.4.15. בתפקיד הנוכחי אין אדם נוסף שמבצע אותו או יודע לבצע לכן לא מאפשרים לי לצאת לחופשות לבקשתי במהלך השנה. מנגד, בחגים סוכות ופסח כל העובדים יוצאים לחופשה. השאלה שלי היא כזו - במידה ו"מכריחים" אותי לצאת לחופשה (גם בערבי חג ראש השנה, כיפור וסוכות) וגם בחול המועד של סוכות, האם אני זכאית לדרוש תשלום עבור ימים אלה? אני מבינה שאם היו לי מספיק ימי חופשה הייתי יכולה לקחת אותם, מכיון שאני לא עובדת מספיק זמן וניצלתי יום חופש אחד על חשבון תשעה באב, יש לי אולי 3 ימי חופשה בסך הכל. סך כל הימים של ערבי החג וחול המועד סוכות יוצא 7 ימים סך הכל, האם אני רשאית לדרוש תשלום עבור כל הימים האלה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גל גורודיסקי

מעסיק חייב להוציא את העובד לחופשה בתשלום ואינו רשאי לשלם פדיון חופשה במהלך העבודה. ניתן לתבוע פיצוי על אי מתן חופשה בתשלום במשך 3 שנים. המעסיק הוא אשר קובע את מועדי החופשה. החופשה תהיה רצופה, אלא שבהסכמת העובד והמעסיק ובאישור ועד העובדים במקום, אם ישנו, אפשר לחלקה, ובלבד, שפרק אחד ממנה יהיה לפחות שבעה ימים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה