לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רז

אי הפרשות לפנסיה

שלום! ברשותי קרן פנסיה קיימת, התחלתי לעבוד(כחצי שנה) ולא עדכנתי את המעסיק. הוא לא הפריש לי כספיי פנסיה בכל התקופה הזו כדרוש בחוק, והקרן נסגרה. המעסיק אחריו לא הפריש מהיום הראשון ובמשך חצי שנה, מהסיבה זו. מי אחראי לשלם את כספי הפנסיה כשעבדתי אצל המעסיק השני, בחצי שנה הראשונה? תודה!

עו"ד גל גורודיסקי

הסיטואציה איננה ברורה. האם מדובר במצב של חילופי מעסיקים באותו מקום עבודה?

רז

בנוסף המעסיק הראשון כן מוכן כיום להחזיר לי כסף על חצי שנה ראשונה אבל מה אני עושה עם הנזק שנגרם עם המעסיק השני כתוצאה מאי ההפרשות בזמן של המעסיק הראשון(היה אמור להפריש לי כספים מהיום הראשון כי היתה קרן פעילה מעבודה קודמת)

עו"ד גל גורודיסקי

כאשר מעסיק אינו מפקיד לפנסיה קמה לעובד עילת תביעה נגד המעסיק. גם אם לא נפתח הסדר פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים) וגם אם נפתח הסדר פנסיוני אך אינו משולם, העובד רשאי להגיש תביעה אישית לבית הדין לעבודה ולתבוע את ביצוע ההפקדות. במקרה שהמעסיק אינו מתקן את התקלה עובד יכול להתפטר בדין מפוטר. כאשר המעסיק מנכה משכרו של העובד ואינו מעביר את הכסף לקרן הפנסיה, מדובר בעבירה פלילית. כאשר מדובר בתופעה והמעסיק לא מפקיד לכלל העובדים ניתן להגיש תובענה ייצוגית נגד המעסיק. במקרה כזה המעסיק שאינו מפקיד עשוי להיות חייב גם בנזקים והפסדים שייגרמו לעובד אצל המעסיק החדש.

רז

סוף סוף מישהו עונה כמו שצריך!!! תודהה לך. אז במקרה שלי אני רשאי לתבוע מהמעסיק הראשון את ההפסדים שנגרמו אצל המעסיק השני? מהסיבה שהמעסיק הראשון אינו דאג להמשיך את קרן הפנסיה שהייתה לי ביום הראשון שהתחלתי לעבוד אצלו? למרות שהוא טוען שזו לא אשמתו כי לא אמרתי לו שיש לי קרן פעילה כשהתחלתי לעבוד אצלו?

עו"ד גל גורודיסקי

המעסיק חייב להפקיד להסדר פנסיוני על שם העובד בהתאם לצו ההרחבה בדבר פנסיה חובה החל על כל העובדים. מועד ההפקדה לפנסיה הוא 6 חודשים מיום תחילת עבודה או אם יש לך הסדר קיים אז 3 חודשים מיום תחילת עבודה ובאופן רטרואקטיבי מתחילתה. חשוב לציין כי על העובד להודיע למעסיק באיזה גוף מוסדי (קופת גמל, קרן פנסיה או חברת ביטוח) מסוים הוא בוחר לניהול החיסכון, ושאליו יש להעביר את הכספים.כמו כן, על העובד למלא את הטפסים הנדרשים לצורך הצטרפות לביטוח הפנסיוני של הגוף המוסדי שבו בחר לנהל את הביטוח ולהחתים עליהם את המעסיק. ניתן להיעזר לשם כך בסוכן ביטוח או יועץ פנסיוני מטעם המעסיק או מטעם העובד. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני בנושא.

רז

למען הסר ספק, אם לא מילאתי טפסים על קרן פעילה שקיימת, עליי לשאת בנזק של חוסר ההפרשות מהמעסיק השני? וכשזה נוגע להפרשות של המעסיק הראשון, האשמה כן עליו?

רז

לא. הכוונה היא שסיימתי עבודה אצל מעסיק אחד והמשכתי עבודה במקום אחר

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה